Лепила за тапети

Добре дошли в категорията, в която ви предлагаме лепила за тапети с логото на световно известни марки. Тук ще намерите разнообразие от производители, които са се доказали като лидери в бранша на строителството и битовите ремонти.

Основният продукт в тази категория са лепилата за тапети. Те намират своето приложение в поставянето на тапети върху стени и други повърхностни с цел запазването им или постигането на определен интериорен ефект.

Какви лепила за тапети предлагаме в ПРАКТИС

Ние подбираме асортимента си много внимателно, защото искаме да гарантираме, че клиентите ни всеки път ще остават задоволени от продуктите в нашия онлайн магазин и ефекта от използването им.

В портфолиото от лепила за тапети на Praktis ще намерите продукти с логото на следните марки:

  • METYLAN;
  • BARTOLINE;
  • BOSTIK;
  • TERAZID;

Всички производители са в бранша от много време и не веднъж са доказали, че продуктите, които създават са изключително качествени и надеждни.

Правилният избор на лепило зависи от вида на тапетите и повърхността, за която ще се използва. В нашия онлайн магазин може да намерите лепила подходящи за хартиени или винилни тапети. Тези видове лепила се различават по консистенцията.

За залепяне на хартиени тапети най-подходящи са лепилата, чиято основна съставка са поливинилови алкохоли. Това лепило осигурява силно и стабилно залепване на тапетите и е подходящо за гладки и равни повърхности.

Винилните тапети са друг вид тапети, които са изработени от устойчив на влагата материал. За тяхното залепяне е препоръчително да използвате специално винилово лепило. По този начин може да подсигурите излагането на тапетите на влага. Лепилото също притежава добра устойчивост на влага, затова намира приложение и в поставянето на тапети в банята или кухнята.

Избор на лепило според повърхността на залепване

Типа на повърхността, на която поставяте тапетите е също от ключово значение при избора на лепило. Преди да направите избора на лепило трябва добре да се запознаете със спецификите на повърхността.

Ако ще използвате лепилото за залепяне на тапети върху шпакловани стени ви препоръчваме да изберете лепило с добра адхезия, за да може да се осигури добре сцепление между шпакловката и тапетите.

При боядисани стени може да се наблюдава по-трудно получаване на сцепление, поради спецификите на боята. В такива случаи може да се наложи повторното използване на лепило за някои части.

В нашия онлайн магазин ще намерите подходящи лепила според различните видове тапети и повърхности, които обсъдихме в този текст. Доверете се на нашия експертен избор от лепила за тапети и заявете вашата поръчка от Praktis.bg.

Често задавани въпроси за лепила за тапети

Какви са предимствата на специализираните тапетни лепила?
Колко време трябва да изчакам, преди да поставя тапетите на стената?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: