Нощни шкафчета

Нощни шкафчета

Една спалня има много функции, но ако няма къде да си оставите телефона, книгата или да поставите нощна лампа, то всякакво удобство от добре избрана спалня, изчезва. За това наличието на нощни шкафчета е толкова важно за едно домакинство – понеже удобството в спалнята не бива да се подценява.

Как да изберете най-добрите нощни шкафчета за вашата спалня

Нещо, което не бива да се подценява, е естетичната стойност на едно шкафче, и това колко добре се вписва то с останалите мебели. Освен ако не сте закупили спален комплект за цялостно обзавеждане, има голяма вероятност да се наложи да комбинирате цветове между различните видове мебел.

За щастие, в мебелната индустрия, има сравнително стандартизиран процес на избор на цветове и ПДЧ плочи, от които да се кроят. Дори от различни производители, два различни вида мебели могат да си отиват като цвят, тъй като са направени от един и същ вид плоча.

Все пак вида на мебелта има значение, ако не беше така щяхме да ползваме столове за чашата вода и телефона с будилник. За това, преди да направите избор на нощно шкафче, е добре да го съобразите с други налични мебели, техните цветове и дизайни – формата също има значение.

Това едно нощно шкафче да е правилната височина има огромно значение за лекотата на неговото ползване. Има легла и матраци, които вдигат спящия на голяма височина от земята, а ако настоявате да имате нощно шкафче, е желателно да изберете такива, с подобаваща, за леглото и матрака, височина.

Правилото е не по-ниска от 5 см от крайната височина на леглото от земята – всичко в този диапазон ще се ви се струва удобно и приятно за ползване. Нека не забравяме и за цялата функция на нотното шкафче – да съдържа в себе си неща от първа необходимост – батерии за дистанционно, зарядно и достатъчно място на плота си за нужните предмети.

Какво прави едно нощно шкафче „добро”

Това, което може да се нарече добро нощно шкафче, е такова, което може да побере нужното, да не заема много пространство, да е достатъчно високо и да добавя към атмосферата на една стая. Реално, тук можете да намерите нощни шкафчета с различни обкови и механизми, но най-често срещаните са с обичайни размери от Ш – 400мм/Д – 355мм/В – 410мм.

Може би имате нужда от чекмедже с плавен механизъм на затваряне – да няма тряскане през нощта – или пък харесвате вратичките и просто имате нужда от няколко рафта до главата си – всичко зависи от потребност.

Разполагаме с модели с модерен и класически вид, такива с чекмеджета, вратички и такива с ниши тип отворен план – всички идва с чертеж за сглобяване, доста е лесно и не са нужни инструменти освен права отвертка.

Какво може да ви гарантира Praktis.bg за вашето нощно шкафче

Можем да ви гарантираме лесен монтаж, високо качество, богат избор и приятелско обслужване. Можем също така да ви гарантираме добро време на доставка и добре изработени нощни шкафчета, който ще добави към атмосферата на вашата стая и ще добави значителна функционалност на пространството до леглото ви.

Ако търсите нещо леко, приятно и изключително функционално, но искате да е на ниска цена – то Praktis.bg е правилното за вас място.

Често задавани въпроси за нощни шкафчета

Какъв размер трябва да бъдат нощните шкафчета?
Как се поддържат и почистват нощните шкафчета?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: