Легла

Ако дома е крепост, то леглото е царската обител, която си заслужава инвестицията. Тук ще намерите разнообразни по размер и дизайн легла, спални комплекти и цялостно обзавеждане за спалнята и то на добра цена – дори неща подходящи за най-капризните клиенти.

Какво трябва да знаете преди да купите

Добре е преди да направите избор на спален комплект или легло да си дадете сметка за следните неща:

  • Какъв матрак ще използвате;
  • Дали искате да ползвате мястото под матрака;
  • Колко пространство имате на разположение;
  • Какъв интериорен дизайн имате и как можете да го комбинирате със спалните мебели.

Въпроса за матрака е важен, тъй като той е нещото, което подкрепя тялото ви по време на сън и от него зависи колко добре можете да си починете. Има два основни вида матраци – еднолицеви и двулицеви матраци, за едните има налични повдигащи механизми, които се монтират към дървената основа на матрака.

За вторите, е задължително ползването на подматрачна рамка, която да лежи на специално изработени подбори. Двулицевите матраци нямат подсигуряваща дървена основа, за това е необходимо да подсигурите някакъв вид подматрачна рамка.

Избора на матрак определя и какво легло да вземете – тук има такива избори, които са пригодени както за еднолицеви, така и за двулицеви матраци. Преди да направите покупка внимателно проверете дали артикула има наличен механизъм за повдигане – той е предназначен за еднолицеви матраци – монтира се директно към основата на матрака.

Какви видове легла и спални комплекти предлагаме

Тук предлагаме както цялостно обзавеждане за спалня, с пълен комплект легло, скрин, гардероб, нощни шкафчета и пейка, така и разновидности, които са единични. Можете да едноместни или семейни спални, такива с или без борд над главата и такива за походи.

За най-добра стойност, можете да се сдобиете с голямо по-размер легло, с комплектувани мебели като нощни шкафчета, гардероби, скринове, пейки и други.

Коя е най-оптималната подредба за една спалня

Това какво е най-оптимално за едно семейство е субективно и зависи от неговите потребности. Въпреки това, има някои основни правила, които можете да следвате, за да получите хармонична подредба на спалното помещение, което да е хем функционална, хем естетически приятна.

Важното е да оставите достатъчно място между гардероба и леглото, за да може да се минава удобно. Това може да се провери като, ментално, наложите широчината на вратата на гардероба при отваряне поне 2 пъти към основата на леглото.

По този начин можете да си гарантирате достатъчно място за разминаване дори при отворена врата на гардероб, добре е това да се приложи и към друг вид мебел. Добре при скриновете и други подвижни елементи да се има предвид тяхното движение и функционалност – така дори ако имате ограничено пространство можете да оптимизирате ползването на всеки артикул.

Защо да купите новият си спален комплект от Praktis.bg

Това, което ние можем да ви гарантираме при избор на легла и спални комплекти, е качество на ниска цена. Не е нужно да давате големи суми, за да се сдобиете с нещо красиво, функционално и изключително стабилно.

Всеки комплект бива доставен с инструкции за сглобяване, като не е нужна употребата на инструменти, освен ако вие самите не желаете да направите промени по закупеното. При нужда от помощ можете да наемете един от нашите екипи за монтаж на мебели.

Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: