Кухненски плотове и гърбове

Едва ли една кухня може да се нарече завършена без гръб или поне плот върху долният ред шкафове. За това този избор на кухненски плотове и гърбове е толкова важен не само за цялостното усещане на помещението, но и за практичността му.

Какви видове плотове и гърбове можете да намерите тук

Основното разграничение във видовете плотове и гърбове е тяхната огнеупорна защита и резистентност. Има такива видове, които са специално проектирани да издържат на висока температура, най-често се ползват покрай фурни, котлони и грилове – те са обозначени като термо елемент.

Като цяло всички кухненски плотове или гърбове имат заложена в тях резистентност на висока температура, въпреки, че има такива, които са по-способни от други. Ако работите със силни пламъци или очаквате високи температури в кухнята, е добра идея да се ориентирате към правилният гръб.

Ролята на един гръб е да предостави цялостна повърхност, която е много по-лесна за чистене и поддръжка. Лекотата на тази поддръжка зависи, до голяма степен, от потреблението и текстурата на самата повърхност.

Как да разберете, че сте направили правилния избор за кухненски плот или гръб

Отвъд функционалността на даден плот или гръб за кухня, значение има неговата дебелина и естетични свойства. Това не си никак маловажни аспекти, за това е добре да изберете продукт, които не само ще ви служи добре, но и ще придаде желаното усещане на помещението.

Поради своята площ и значение, един плот или гръб на кухня, заемат доста голям диапазон от спектъра на погледа и допринасят за усещането на стаята до доста голяма степен. Ако имате съмнения за това какво да изберете като цвят или текстура, е добре да съпоставите цветове един към друг, за да видите как биха си отивали.

Имайте предвид, че състоянието на цветовете може да зависи до голяма степен от вашият екран, неговата яркост и други лични аспекти от ваша страна.

За най-точно и бързо преценяване, можете да се възползвате от нашият център за допитване, където можете да получите консултация относно правилността на естетичната комбинация между различните цветове.

От какво зависи дали имате нужда кухненски гръб

Както може би вие самите можете да отбележите, не всяка кухня, в която сте били има кухненски гръб. Тогава следва логичният въпрос „кога се ползва кухненски гръб?” – реално това е въпрос на предпочитание – има хора, които са напълно задоволени от това да разположат плочки или мозайка като гръб на своята кухня.

Ролята на гърба е да предостави защита и лесно за поддържане повърхност, която да улавя мръсотията и да обединява кухнята като цялост. Това е и доста по-евтин вариант от това да полагате плочки или друг вид повърхност – технологичното време за инсталация е значително по-кратко, а труда е почти незабележим.

Защо да закупите вашите кухненски плотове и гърбове от Praktis.bg

Понеже тук можете да намерите гаранция за всеки направен избор – освен естетична стойност, продуктите тук има и значителна практична такава. Всеки плот е изработен по специална технология, с дебел слой ламинат и термично устойчива подложка, за да имат възможно най-дълъг експлоатационен период.

Друг важен аспект на пазаруването през нашият онлайн магазин, е че при нас намирате не само качествени, но и доста евтини кухненски плотове и гърбове от желаната естетическа линия. Вместо да пазарувате от частна фирма със специализиран характер, където цените са много по-високи, можете да закупите всичко за дома, точно тук – при нас.

Често задавани въпроси за кухненски плотове и гърбове

Как да избера кухненски плот и гръб, съчетаващи се с дизайна на кухнята?
Как да почиствам и поддържам кухненски плот и гръб?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: