Валяци

Боядисването с валяк може да изглежда съвършено лесно отстрани – само с няколко минавания имаш гладко нанесена боя и задоволяващ окото резултат.

Това обаче не е съвсем вярно ако погледнеш отблизо, или ако самият ти се захванеш с това. Валякът не е магическа пръчка – той не може сам да свърши цялата работа и то съвършено.

Затова от Praktis.bg ти предлагаме набор от валяци, с които наистина да постигнеш гладки резултати.

За какво са нужни различни видове валяци

Боядисването с всичките му тънкости е истинско майсторство. Забелязва се разликата между къща, боядисана от майстор и къща, боядисана от човек, който няма представа защо преди боята се нанася грунд.

Използваният инструмент е ключов при съответните тънкости в нанасянето на различни типове бои върху различни повърхности. Играе роля и формата на самата повърхност – не всеки валяк е подходящ за определен участък.

Ние от Praktis.bg сме помислили преди теб какви проблеми можеш да срещнеш при боядисването и ти предлагаме бояджийски инструменти, с които ще постигнеш съвършени резултати.

Какви видове валяци предлагаме

Предлагаме пълна гама от валяци за боядисване, които да покрият всички нужди при ремонт, както и необходимите консумативи.

 • За гладка и средно гладка повърхност
 • За груба повърхност
 • За боядисване на тръби
 • За нанасяне на шпакловки
 • За боядисване на ъгли
 • За отсичане
 • Структурен валяк
 • Мозаечен валяк
 • Кожен валяк
 • Валяк за притискане на тапети
 • За лакове и грундове

Колкото по-специфичен е един инструмент за дадена работа, толкова по-ефикасно може да бъде свършена тя.

Различните типове ролки са от различни материали и с различни текстури, например дунапрен, велур, филц и други. Всяка от тях е подходяща за определени типове бои и лакове, както и за различни повърхности.

Различните размери са подходящи съответно за по-малки и по-големи участъци. За по-голяма прецизност предлагаме специалните видове валяци, като този за боядисване на ъгли или структурния валяк за релефни бои и мазилки.

Предлагаме и различни дължини дръжки за валяк, с които ще можете да боядисвате участъци на различни височини и с различна достъпност.

При нас можете да намерите и отделни ролки или комплекти от ролки, които може да прикачате към различни дръжки за валяци.

Praktis.bg – всичко за ремонта ви и нещо повече

С голямото разнообразие от инструменти, което предлагаме, ние ви гарантираме наистина качествено изпълнение на вашия ремонт. А за да се случи това е необходимо влагането на максимално старание от започването на основите до завършването на най-малкия детайл.

Затова не от Praktis.bg подбираме продуктите си с отношение към детайла и ти предлагаме пълна гама от продукти, за да постигнеш невъзможното – съвършенството.

Често задавани въпроси за валяци

За какво се използват различните видове валяци?
Какви валяци се предлагат в хипермаркети „Практис“?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: