Грундове

В категория Грундове сме събрали различни по вид препарати, които се използват преди боядисване или нанасяне на други строителни материали върху повърхността. Ролята на грундовете се изразява в подготовка на повърхностите, за да се осигури по-добро сцепление между двата материала.

Допитахме се до нашите експерти относно видовете грундове и приложението им. Следва да разгледаме основните типове грундове и кои от тях може да поръчате от нашето портфолио. При създаването на асортимента в тази категория ние се доверихме на известни производители в бранша.

В нашия онлайн магазин ви предлагаме грундове с логото на следните марки:

 • CERESIT;
 • TERAZID;
 • EKON;
 • BAUMIT.

При нас ще намерите грундове в различна разфасовка и количество. Съветваме ви внимателно да разгледате предлаганите видове грундове преди да заявите вашата поръчка.

Какви видове грундове ще намерите на Praktis.bg

Тези строителни материали се делят на няколко групи според приложението си. Всички те обаче се използват за подготовка на повърхността преди нанасянето на друг материал върху нея. Нека разгледаме основните видове според това, за какво се използват:

 • За боядисване

Използват се преди нанасяне на боя върху стени, тавани, дървени и метални повърхности. Основната задача на грундовете за боядисване е да подобри адхезията и да осигури по-равномерно и дълготрайно покритие.

 • Грундове за бетон

Този вид материал се използва за нанасяне върху повърхности преди те да бъдат бетонирани. Главното приложение на грундовете за бетон е да предпази материала от проникване на вода и да подобрят сцеплението.

 • За дърво

Тези грундове намират приложение при боядисването или лакирането на дърво. Нанасят се с цел да подготвят дървото и да му осигурят защита от влага и гниене.

 • Грундове за метали

Използват се преди боядисване или нанасяне на защитни покрития върху метални повърхности. Благодарение на тях корозията се забавя, а живота на металите се удължава.

В нашия онлайн магазин може да намерите и универсални грундове, които се използват за различни видове повърхности и имат многофункционално приложение.

Направете своя избор от богатия асортимент на Praktis.bg

Каним ви да се запознаете с нашия разнообразен асортимент от видове грундове, които намират различни приложения в строителството. Някои продукти са подходящи за използване в определени ситуации и за налагане върху определени материали, а други имат по-универсален характер.

Предлагаме ви някои от най-често поръчваните продукти от тази категория:

 • Дълбокопроникващ грунд Теразид Prime;
 • Дълбочинен грунд Баумит;
 • Грунд за гипсови мазилки Баумит Бетонконтакт;
 • Грунд за непопиващи и критични основи концентрат.

Разгледайте и другите грундове, които предлагаме в нашия онлайн магазин и изберете най-подходящите видове според вашите нужди. Ние гарантираме изпълнението на бърза и коректна доставка на територията на цялата страна.

Често задавани въпроси за грундове

Как се нанася грундът?
За какви повърхности е предназначен грундът?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: