Декоративни камъни

Понякога е приятно човек да разнообрази своята градина с няколко нестандартни избора, други пъти може да се възползва от естествените форми на земята и другите ресурси налични нему.

При нас в Praktis.bg можете да намерите най-различни изражения на вашите идеи, като един от най-търсените видове артикули предлагани от нас са декоративни камъни.

Създаване на алпинеум с декоративни камъни

Такъв вид участък от градината може да предаде наистина уникално и невероятно красиво усещане на една градина или двор, като разнообразие от декоративни камъни могат да бъдат използвани за акцент.

Използването на един или повече от един цвят декоративни камъни разчупва пространството, като всеки вид има своите характеристики.

Някои са по-големи, обли и порести, други са седиментни камъни и предлагат на човек разнообразие от естетични избори, които подхождат на определени видове растения, форми и цветове.

Тук можете да намерите сходни и подходящи декоративни избори за вашата градина, като нашите декоративни камъни могат значително да променят усещането на едно пространство.

Различните употреби за декоративните камъчета

Всеки ландшафтен архитект се наслаждава на работата с такъв вид камъни тъй като те му дават свободата да пресъздаде идеите на своите клиенти.

Те са гъвкав избор за изработка не само на пътеки, но и на обособяване и визуално ограждане на цветя, храсти, стени и други елементи на вашите външни пространства.

Комбинацията от термо-хартия и камъчета позволява за по-чиста работа, а при мокрите сезони дори и белите камъни остават бели, тъй като са отделени от почвата.

Ако целта ви е да предпазите стена от набезите на охлюви, тези декоративни камъни са наистина добър избор, тъй като нежно ги обезкуражават вместо да ги убиват.

Създаването на пътеки

Тези камъчета могат да бъдат използвани за правенето на пътеки навлизащи в тревни площи и ся подходящи за използване без особено голяма обработка на терена.

Ако изберете този подход е добре да използвате пластмасова отделителна лента за да предотвратите постепенно разпръскване на камъчетата.

Това е един стилен и доста нежен начин за създаване на пътека, като позволявате на тревата да се показва измежду отделните елементи – ако тази идея не ви допада поставете термо-хартия като основа.

Това предотвратява порастването на трева измежду камъчетата, а тяхната обла форма позволява те да се нагласят сами след няколко минавания.

Ако използвате комбинация от разделителна лента, камъчета от различен цвят и разнообразни цветя, например, можете да зададете източен вид на вашата градина.

Също толкова успешно можете да създадете класически вид, като Английските градинари могат да са добър източник на вдъхновение.

Като нация известна със своята градинарска традиция, те имат няколко века усъвършенстване на различните естетични подходи и консистентно се забелязва употребата на декоративни камъни.

Не е нужно да давате луди пари за тях, при нас можете да намерите добри цена за разумни разфасовки, като всяка ви предлага добре обработени и оформени камъчета.

Създайте изкуствено езеро или поточе, използвайте нашите предложения, за да създадете вашите мечтани сцени от приказки, бъде творец в собственият си дом и изберете правилно.

С нас винаги можете да разчитате на качество и добра цена, като ние предоставяме материалите, вие предоставяте идеите – дайте шанс на творческата си страна още днес.

Често задавани въпроси за декоративни камъни

Как се поставят декоративни камъни в градината?
За какво може да използваме декоративни камъни в градината?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: