Соларни душове

Ако сте били някога на преход и сте прекарвали дълго време без душ, бързо започвате да оценявате даденостите на цивилизованото живеене. При завръщане в цивилизацията, човек си дава сметка колко важни са душовете всъщност.

Макар и да са нещо, което взимаме за даденост, в природата те не съществуват – за това човек трябва да или да си направи, или да си вземе преносим соларен душ.

Какво представляват нашите соларни душове

Технологията на соларните душове е доста сходна, поне на принцип, до бутилките с вода оставени на слънце, които помним от детството си. Главният метод на затопляне на водата идва от силата на слънцето и се използва през топлите сезони – лято и пролет.

Нужна е директна слънчева светлина, която да загрее самият душ, който освобождава натрупаната енергия в преминаващата вода затопляйки я до удобно за ползване състояние. В по-топлите дни е възможно да се натрупва голямо количество енергия, която да служи за целодневно ползване без да се налага да спирате.

Има няколко основни вида соларни душове, едните са за градински условия, другите са преносими и се ползват главно при преходи или къмпингуване. За употребата на първите е нужно те да се разположат на слънчево място, за да поемат нужното количество енергия.

Градински соларен душ

Този вид градински душове работят на същия принцип като обикновените външни душове, с разликата, че имат способността да затоплят водата намиращата се в тялото им. Нужно е да се свържат с източник на студена вода, която да заеме обема на вътрешността на душа – там водата бива нагрята от силата на слънцето до удобна за ползване температура.

Има различни модели, някои с по-голяма вместимост на резервоара, други с по-ниска - това, което определя тяхната ефективност е разпределението на водният стълб. Градинските модели на соларните душове, които ще намерите на Praktis.bg, има две главни разпределения на водата, долу в основата, и по протежението на самият душ.

Градински душове със соларно затопляне с голяма основа

Голямата основа на този тип душове позволява много повече стабилност в пълно или празно състояние, лесни за пренасяне и могат да поберат доста голямо количество вода. Един от недостатъците е, че събират цялата енергия на едно място, което означава, че не могат да предоставят продължително количество топла вода след изхабяване на наличната.

Прави градински душове

Вторият вид са тези с дълъг воден стълб, които имат малко по-ограничен обем, но за сметка на това нагревателните елементи са по протежението. Това позволява за навременното нагряване на студена вода, превръщането й в топла по много по-бърз начин.

Те могат да се свържат с директен източник на вода и да се ползват след конкретен час, най-често след обяд, когато слънцето оставило най-голям топлинен отпечатък на стълба.

Душове за къмпинг със соларно нагряване

Третият вид соларни душове, са соларните разновидности за къмпинг, които ви доближават до удобството на цивилизацията докато сте на палатка сред природата. Те идват с мех за вода, които трябва да се подложи на директна слънчева светлина, за да предостави нужната топлина побира до 40 литра, които са достатъчни за пълното къпане на поне двама души.

Защо да пазарувате от Praktis.bg

Както сами можете да се уверите, при нас можете да намерите страхотни предложения за вашите къмпинг и градински нужди. С тази категория, нашият екип ви доближава до насладата от топлотата на слънцето и лечебната сила на нагрятата от него вода!

Често задавани въпроси за соларни душове

Какво представлява соларната система за къмпинг душ?
В кои случаи е подходящо да се използва соларен душ?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: