Брадви

Какво може да се каже за брадвите, което не е очевидно – те са един страхотен инструмент, комбинация от здравина, острота и издръжливост, събрано в един компактен пакет.

Без значение дали искате да цепите, дялате, оформяте, изправяте греди или да мятате по мишени, при нас в Praktis.bg можете да намерите една наистина добра селекция от брадви.

Брадви – най-добрият спътник на градинаря

Когато имате нужда от нещо остро и с достатъчно якост да разцепи дори сух орех, вие се протягате да вземете брадвата – един от най-старите инструменти в човешката история.

За нас брадвата е спътник от самото начало на цивилизацията, използван някога за строене и ловуване, брадвата в модерността е една препратка към един по-прости времена.

Какво значение има качеството на различните брадви

За нас качеството е всичко, никой не иска да купува нещо, което ще се развали след 3 дни, за това при нас можете да намерите една наистина доброкачествена селекция от брадви.

Ако целите качествена покупка, можете спокойно до заложите на нашите продукти, понеже всеки е избран заради своите качества и добра цена.

Макар и технологията на брадвите да не се е променила, начинът на производство със сигурност се е променил, като на пазара вече има брадви с модерни, полимерни или карбонови дръжки. Те са значително по-лесни, с променен баланс при, който цялото внимание на силата се фокусира върху главата на самата брадва.

Така замахът може да е значително по-рязък, бърз и кинетичен, а цялостната тежест на самата брадва да остане в добро съотношение с вашите нужди. Разбира се при нас можете да намерите класическата брадва с кована глава и дървена дръжка, като този тип са значително по-тежки от другите.

Тежестта при различните брадви допринася до тяхната ефикасност, като има различни фактори, които подпомагат за тяхното предназначение.

Как да различавате различните видове брадви

Брадвите за цепене са брадви с по-дебели „бузи”, които са проектирани като по-широк клин, които започва непосредствено над линията на заточване на главата. Ако искате да се справите дори с най-клинестия пън в градината, брадва предназначена за цепена на дърва с големи бузи ще ви помогне значително.

Брадвите за дялане имат значително по завито острие, което подпомага захапването на повече материал, като те често има само един ъгъл на заостряне.

Има такива с така нареченото „скандинавско” заостряне, което задава първоначален ъгъл, след което преминава към истинското острие на брадвата.

Този вид заточване на острие позволява по-лесната поддръжка на острието, като предпазва най-предните части на главата от прекомерно затъпяване, най-често това се среща при ножовете за дялане.

Дръжките също имат значение

Дръжките при брадвата са също толкова важни като самата глава, понеже чрез това вие прехвърляте силата от ръцете в главата на брадвата. За много потребители дръжка направена от дъб или ясен е напълно достатъчно, но за други е необходимо олекотяване.

За това ви предоставяме с нови, по-различни брадви със синтетични дръжки, които значително олекотяват вашият багаж. Имаме и брадви за къмпинг както и брадвички за дялане, които са подходящи за нацепването на дърва за барбекюто, например.

При нас можете да намерите всички класически и новаторски варианти, като сме сигурни, че каквото и да изберете ще останете доволни доста дълго време!

Често задавани въпроси за брадви

Какви са предимствата на брадви от ковано желязо?
От какво дърво се правят сапове за брадви?
Кои брадви са най-добри за цепене на дърва?
Има ли правилен скос на заточване на брадва?
За какво се ползват закръглените брадви?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: