Сухи мазилки

Едва ли има сграда, при чийто строеж да не са използвани сухи мазилки. Това са строителни материали, които се използват за обработка на различни повърхности, както вътрешни, така и външни.

Сухите мазилки се поставят върху външни и вътрешни стени, тавани и други повърхности, които е нужно да се покрият с допълнителен слой. Основното приложение на сухите мазилки е да покриват необлицовани стени или неравности и дефекти в повърхностите. Така сухите мазилки допринасят за придаване на естетически вид и декорации по интериора или екстериора на сградата.

Този вид мазилка предлага много предимства пред традиционните мазилки. Най-изявените от тях са по-лесна употреба, удобство и по-дълъг срок на годност.

Богат избор от сухи мазилки в онлайн магазина на Praktis.bg

В категорията сухи мазилки в нашия онлайн магазин сме ви подготвили изключително богат избор от сухи мазилки, които имат различни приложения. Сега ще ви разясним за какво се използва някои от тях.

  • Гипсова мазилка

Това е много разпространен вид строителен материал, който намира своето приложение в облицоването на вътрешни стени и тавани. Гипсовата мазилка се предлага като прахообразна смес. Преди да се пристъпи към работа с нея трябва да се смеси с вода, за да се образува гладка и кремообразна паста.

  • Варова мазилка

Този вид мазилка се използва за финално покритие и подготовка на вътрешни стени и тавани преди на тях да се нанесе боя или други декоративни материали. Основните компоненти в състава на тази мазилка са вар и вода. Когато тези две съставки се смесят се получава консистенция, която се нанася много лесно.

  • Структурна мазилка

Също намира приложение в облицоването на външни и вътрешни стени, за да се придаде ефекта на релеф върху повърхността. В тази мазилка се съдържат различни съставки и агрегати, които гарантират получаването на уникален визуален ефект.

За какви цели може да използвате сухите мазилки

Сухите мазилки имат широко приложение в ремонтните дейности и създаването на определен визуален ефект в интериорния и екстериорния дизайн. Едно от най-разпространените приложения е използването им в облицовката на стени и тавани. Това важи и за прилагането им на фасади с цел да заздравят структурата на фасадата и да я подготвят за нанасянето на боята.

Сухите мазилки също се използват с цел отстраняване на дефекти и пукнатини по стените или фасадите. Тяхната консистенция е подходяща за запълване на малки и средни дефекти.

Сигурни сме, че сухите мазилки могат да влязат в употреба в почти всяка дейност по освежаване на дома. Може да поръчате избрани от вас видове сухи мазилки от нашия онлайн магазин. Ние предлагаме сухи мазилки от следните производители:

  • TERAZID;
  • KNAUF;
  • UNIPRO;

Често задавани въпроси за сухи мазилки

Какви са приложенията на сухите мазилки?
Могат ли сухите мазилки да се използват на външни повърхности?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: