Поликарбонатни плоскости и профили

В тази категория ви представяме поликарбонатни плоскости и профили, които може да закупите от нашия онлайн магазин. Това са иновативни строителни материали, които набират популярност в различни строителни проекти. Приложението им продължава да се разширява като доказателство за това е увеличаването на броя на различните области, в които се използват.

От какво са изработени поликарбонатните плоскости и профили

Тези плоскости са изработени от поликарбонат. Това е термопластичен полимерен материал, който е изключително здрав, лек и много устойчив материал. Поликарбонатът се характеризира с отлични топлоизолационни свойства.

В края на процеса на изработка на поликарбонатите се добавя допълнителен UV защитен слой. По този начин се създава едно от най-ценните качества на материала – защитата от слънчевите лъчи.

Поликарбонатните плоскости и профили се използват в строителството за създаване на прозорци, навеси, покриви, огради. Тези плоскости предлагат комбинация от прозрачност и издръжливост.

Предимства на поликарбонатните плоскости и профили

В онлайн магазина на ПРАКТИС ви предлагаме няколко вида поликарбонатни плоскости и профили, които може да влязат в употреба за осъществяването на битови, ремонтни и строителни проекти.

Както вече споменахме тези плоскости са много леки и работата по инсталирането им е лесна и безпроблемна. Време е да разгледаме още няколко предимства на поликарбонатните профили.

  • Прозрачност

Поликарбонатът е материал с изключителна прозрачност. Това прави плоскостите подходящи за използване при създаването на прозорци например.

  • Здравина и устойчивост

Доказано е, че поликарбонатните плоскости са до 200 пъти по-здрави от стъклото. Те са характеризират с изключителна устойчивост на удари, което ги прави предпочитани за използване в някои индустрии пред стъклото.

  • Топлоизолация

Плоскостите изработени от този материал са подходящи за места, където се налага инсталирането на топлоизолационна система. Това подпомага поддържането на стабилна температура през лятото и зимата и значително може да намали разходите за енергия в домакинството.

  • Гъвкавост

Този материал е значително по-гъвкав от стъклото и е подходящ за инсталация на места, които са под наклон или изискват допълнителна гъвкавост на материала.

  • Устойчивост на UV лъчи

Вече споменахме, че поликарбонатните плоскости са обогатени с допълнителен материал, който им придава устойчивост на UV лъчи. Това гарантира по-дългата употреба на поликарбонатните профили и предпазва от бързото им износване.

Направете поръчка от онлайн магазина на Praktis.bg

При нас ще намерите голямо разнообразие от поликарбонатни материали в различни цветове и форми. Плоскостите и профилите, които предлагаме са подходящи за битови и строителни цели. Те се предлагат на достъпни за пазара цени, а ние гарантираме за бърза и коректна доставка.

Не се колебайте повече, а се доверете на Praktis – незаменим помощник в битовите и строителни дейности.

Често задавани въпроси за поликарбонатни плоскости и профили

Къде мога да намеря евтин поликарбонат?
Поликарбонат или стъкло да използвам за изграждане на оранжерия?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: