Фолиа

Фолиата са вид покривни мембрани в строителството, предназначени за покриване на покривите, с цел защита от вода, UV лъчи, вятър и други влияния на околната среда.

Те предпазват сградата и пространствата от влиянието на влагата и от разрушения и са важна част за запазване на цялостта и здравината на покривите.

Видове фолиа и функциите им

Използването на фолиа е задължителен елемент в строителството, когато се цели да се постигне защита и висока енергийна ефективност на сградите.

Фолиата осигуряват водо и топлозащита за сградите, при влага, дъжд и сняг. Те са гъвкави и еластични продукти, адаптиращи се перфектно към конструкцията на всеки покрив. Те са дълготраен и издръжлив продукт, който ще ви осигури спокойствие, сигурност и ще няма да се притеснявате за повреди и счупвания по сградата, когато външните условия се променят.

Правилният избор на фолио зависи от целите и изискванията за завършване на проекта.

На пазара се предлагат различни видове фолиа, като част от тях са:

  • Пароизолационни фолиа

Този вид се използват за да предотвратят проникването на водна пара в конструкцията на сградата. Поставянето им обикновено е върху топлоизолационни материали. Пароизолационните фолиа предотвратяват процесите на кондензация в структурите на сграда, предпазвайки я от плесен и гниене.

  • Ветрозащитни фолиа

Поставят се външно и служат като защита от проникването на вятър. Подобряват топлоизолацията на сградата и я пазят от студените ветрове.

  • Отразяващи фолиа

Тяхната функция е да отразяват топлинно излъчване с цел поддържане на температурата във вътрешните пространства в дадена сграда.

  • Звукоизолационни фолиа

Използват се за подобряване на звуковата изолация на сградите. Те са допълнителен слой за поглъщане или отразяване на звука.

  • Алуминиеви фолиа

Отразяват топлинното излъчване и са помагат при отоплението и охлаждането на сградите.

  • Антивлагови фолиа

Предотвратяват проникването на дъжд и влага с структурата на сградата. По-често се използват при плоски покриви.

Praktis.bg работи само с проверени изпитани марки, гарантиращи качеството на продуктите си.

Марките, които ще откриете при нас:

  • BRAMAC
  • TYTAN

Ние предлагаме широка гама от произолационни фолиа, но всички видове фолиа представляват допълнителна защита за сградата, запазват здравината  и ефективността ѝ и я защитават от външните влияния.

Защо да изберете Praktis.bg за избор на фолио за вашия покрив

В Praktis.bg може да откриете качествени фолиа на достъпни цени. Предлагаме ви продукти, които ще са сигурни за домовете ви и ще ви гарантират спокойствие и безопасност.

Може да намерите продуктите на сайта ни или да ни посетите във физическите ни магазини. Доверете се на качествените марки и поръчайте сега!

Често задавани въпроси за фолиа

Защо е важно покривното фолио да е дишащо?
С какво да се съобразим при закупуване на подпокривно фолио?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: