Паркетни уплътнители

Паркетните уплътнители са продукти, чрез които се запълват фугите между различни материали. Тяхното приложение е важно за завършения и естетически издържан външен вид на всяко помещение.

Предлагат се в разнообразни цветове, спрямо нуждите на клиентите и имат важна роля при поддръжката на паркетните подове.

Функции и използване на паркетните уплътнители

Паркетните уплътнители имат множество предимства и функции. Те се поставят във фугите между паркета или ламинирания паркет, с цел предотвратяване проникването на влага, прах и мръсотия под подовата настилка.

Важна тяхна функция е това че позволяват на подовите настилки да се разширяват и стесняват при промени във влажността и температурата на околната среда. По този начин предотвратяват увреждания и деформации, които могат да възникнат в паркета.

Също така паркетните уплътнители се използват, като инструмент за звукова изолация, благодарение на способността си да абсорбират вибрациите и шума, предотвратявайки разпространението им в структурата на сградата.

Друга характеристика и предимство на уплътнителите е, че помагат на пода за поносимост на тежест, като създават стабилност между отделните дъски. Помагат и за предотвратяване на загубата на топлина от помещението чрез затваряне на въздушните фуги под пода.

Използването на паркетни уплътнители има и декоративна роля, като са идеален завършек за красив под в помещението. Различните цветове и дизайни ги правят подходящи за всеки цвят подова настилка.

Поддръжката и инсталацията им са лесни а поставянето им е директно от флакона, без да са ви нужни други инструменти. Естетическата стойност, която придават на помещенията ви е забележима.

Какви марки паркетни уплътнители ще откриете в Praktis.bg

Изборът на правилни, качествени и красиви паркетни уплътнители е от съществено значение за целения краен резултат. Дизайнът, успешно инсталиране и производителите, чиито продукти избирате са основата за постигане на красота и функционалност.

Ние от Praktis.bg работим само с най-добрите марки паркетни уплътнители, за да ви предоставим видимо качество и отлични резултати.

Марките, чиито продукти предлагаме са:

  • MOMENT
  • SOUDAL

Техните продукти се предлагат в голямо разнообразие от цветове, съобразени с различните видове дървесина. А продуктите са без мирис, силикон и разтворители и позволяват да се боядисва и лакира, след като се втвърдят.

Защо да изберете Praktis.bg за закупуване уплътнители за паркет

Praktis.bg предлага широка гама от паркетни уплътнители на най-добро качество и най-добра цена. Работим само с проверени продукти и се грижим да ви предоставим избор и разнообразие. Разгледайте продуктите на сайта ни или във физическите ни магазини.

Със закупуването на продукти от нас, вие си гарантирате висока стойност и дълга, безпроблемна употреба. 

Често задавани въпроси за паркетни уплътнители

За какво се използват паркетните уплътнители?
Кои са най-добрите паркетни уплътнители?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: