Лепила за настилки

Добре дошли в категорията Лепила за настилки, където ще намерите голямо разнообразие от лепила за различни видове настилки. Те намират приложение в битовите и строителни дейности и се използват за поставянето и инсталирането на подови настилки.

В тази страница на нашия онлайн магазин ще намерите различни видове лепила за настилки, които са предназначени за залепване на определени типове настилки върху подови повърхности.

Тези лепила са специално създадени с цел да осигурят силна връзка между настилката и пода, като същевременно предоставят устойчивост на тегло, влага и други натоварвания.

Какви са основните видове лепила за настилки

Можем да групираме тези специални лепила според един основен критерий – вида на подовата настилка, за която са предназначени. Представяме ви няколко групи лепила разделени според материала, от който е направен пода:

  • Лепила за керамични и порцеланови плочки

Използват се за залепяне на керамични или порцеланови плочки най-често върху бетонова основа. Те предоставят силна връзка и устойчивост на влага, което определя приложението им в бани и мокри помещения.

  • Лепила за ламинат

Тези лепила се използват с цел осигуряване на стабилна връзка между ламинатните плоскости и подовата повърхност.

  • Лепила за винилови настилки

Основното при тези лепила е предоставянето на добра адхезия, за да се получи добро сцепление между подовата повърхност и настилката. Тези лепила се характеризират с висока устойчивост на натоварване.

Какви лепила за настилки ви предлагаме в нашия онлайн магазин

Както сами може да се уверите ние предлагаме лепила за настилки произведени от световно известни марки в бранша. Нашето портфолио включва видове лепила с логото на следните производители:

  • MOMENT;
  • TERAZID;
  • MAPEI;
  • SOUDAL;

Сред тези лепила за повърхности може да намерите няколко вида лепила за подови настилки с различна консистенция и количество. Ние предлагаме лепила за винилови, PVC и дървени настилки.

В нашия асортимент ще намерите и лепила за паркет, които се използват в инсталирането на дървени подови настилки. Паркетът все още е един от най-предпочитаните материали за подова настилка поради автентичния си вид.

Най-интересният продукт в тази категория е лепилото за трева на Soudal. То има зелен цвят и предоставя постоянно еластично втвърдяване. Използва се за залепване на изкуствена трева и намира приложение в създаването на подова настилка за дворове, градини и спортни игрища.

Експертите на Praktis.bg са винаги на разположение

При възникнали въпроси относно лепилата за настилки или други видове лепила винаги може да се допитате до нашите експерти. Те ще ви насочат кой е правилният избор лепило според спецификите на материалите и очакваният от вас резултат. Лесно може да се свържете с нас чрез опцията за чат с наш служител в реално време.

Често задавани въпроси за лепила за подови настилки

Мога ли да използвам едно и също лепило за различни видове настилки?
Как да изчистя излишъка лепило след поставяне на настилката?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: