Легла

Прехода от бебешки кош към самостоятелно легло не винаги е лесен за някои малчугани, но с правилният избор, можете да направите този период значително по-приятен. В тази секция ще намерите всичко необходимо за обзавеждането на една детска стая с правилния, за вас и вашето дете, избор.

Кой са най-добрите детски легла

Основното задължение на което и да е легло, е то да бъде стабилна основа за матрак. От там можете да изходите спрямо спецификациите и размерите на стаята.

Ако тя е малка и има ограничено пространство, но все пак имате нужда от място за съхранение на дрехи, то легло с подматрачна рамка или механизъм за повдигане може да бъде доста полезни. Това са и двата основни вида легла – за еднолицев или двулицев матрак.

Двулицевите позволяват за инсталация на механизъм за повдигане на подматрачната рамка. Еднолицевите идват със семпъл пружинен механизъм, които се прикрепя към страниците на леглото и дървената основа на матрака, за да открие нишата под матрака.

Освен на функционалност, с избрано от тук детско легло, можете да заложите и на естетичността на новата мебел. Децата се стимулират от визуални стимули, и избора на добре изглеждащо легло може да добави към аурата на магичност и приказност на тяхната стая.

Кое е най-важното при избор на детско легло

Основното при избора на детско легло са размерите, които бихте искали – те зависят от стаята и от ръста на детето. Друг важен аспект е, както споменахме по-горе, е това дали искате да използвате пространството под матрака като склад за извън-сезонни дрехи, завивки и прочее.

Останалите важни фактори при избора са:

  • Колко дебел ще бъде матрака;
  • На каква височина от земята искате да е леглото;
  • Колко деца ще спят на това легло;
  • Ще има ли нощно шкафче;
  • Какво е разположението на стаята;
  • Искате ли леглото да има страничен борд до стената.

Добре и да съобразите избора си с бързите темпове на растеж на едно дете, те са огромен фактор, които налага непрестанна адаптивност откъм дрехи, мебели и други принадлежности. Ако искате да си спестите честата подмяна на мебели, можете да изберете по-голям размер легло, което да е част от стаята на дете за по-дълго време.

Какви видове детски легла има при нас

В Практис има няколко основи вида детски легла, те се разграничават по своята модулност, наличието на чекмеджета под основата на леглото и по-цялостната им комплектовка с други мебели. Тук можете да намерите цялостни комплекти за детски стаи с комбинирани функционалности, като рафтове, бюра, шкафчета и кътове за почивка.

Те са по-комплексен избор и се различават по размер значимо от единичните детски легла, но за сметка на това съчетават множество мебели в една област, което може да спести много повече място от отделният подбор на мебели за детска стая.

Защо да купите легло на вашето дете от Praktis.bg

Защото ние можем да ви гарантираме висококачествени продукти на ниска цена. Практис, освен, място за обзавеждане на дома, е и пространство, което е изградено въз основата на доверие, лоялност към клиентите – тук винаги можете да очаквате качествено обслужване.

При въпрос относно неясност относно предстоящ ви избор на детско легло, можете да се свържете с нас за консултация.

Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: