Такери

Всеки аспект на строителството изисква своите машини и инструменти, които да улесняват процеса на създаване. Според нас именно в създаването се крие поддържането на живота и ето защо всичко, направено от човека, трябва да е максимално качествено.

Качеството, обаче се постига посредством много грешки, труд и преминаване през различни изпитания. Не просто съвкупността от инструменти, а правилният инструментариум е едно от най-основните неща, които един професионален или любител майстор трябва да има, за да създава.

Ако говорим за правилно строителство, то изисква доста вложение, за да се намерят и осигурят всички необходими части на пъзела, наречен „Подготвен съм да строя!“.

Стига, обаче сме говорили празни приказки – в настоящия текст ще си говорим повече за един от най-необходимите инструменти.

Какво е такерът и какви предлагаме ние

Телбод, такер или дори скоборазбивач – няма никакво значение как го наричате, тъй като става въпрос за едно и също. Тази машина прави такива неща, без които професионалисти в много аспекти на строителството няма да могат да постигнат нищо в своята работа.

Този дървообработващ ел. инструмент служи най-вече в план закрепяне или фиксиране на различни покрития, които най-често са оформени като плоскости. Има три вида скоборазбивачи и те са механични (наричани още ръчни), електрически и пневматични (въздушни).

Спрямо имената, вие можете да си направите и ясна сметка кое каква ефективност има. Естествено, тук всичко се базира върху силата на забиване и по това се мери колко добра работа би свършил уредът.

При механичните има нужда от влагане на значителна физическа сила, която да спомогне за свиването на пружина. Тя от своя страна забива скобата, но имайте предвид, че силата не е голяма.

Именно заради това цената на уреда не е и висока. В сравнение с останалите два вида, минусите тук са големите усилия по време на работа.

При пневматичния такер (смятан за най-висок клас) имаме огромна сила на забиване. Това позволява продължителна работа с много плътни повърхности.

Тук, обаче също имаме минус – нуждата от компресор за въздух, което сериозно намалява мобилността. При електрическия такер нещата са доста по-улеснени – нямаме усилия от човека, а нямаме нужда и от въздух за работа.

Единственото необходимо е да натискаме бутон в точно определен момент.

Praktis.bg – уредите, които ви трябват

В нашия път от първите ни стъпки като магазин, в който се предлага всичко за строителството, та чак до ден днешен, когато сме една от най-големите вериги в този аспект, видяхме много. Виждали сме що е то недоволство у клиента, от което се научихме как да правим нещата правилно.

Виждахме и прекалено доволни клиенти, което ни е карало да се възгордяваме прекалено много. След това са идвали и моменти на приземяване, в които е боляло много.

Осъзнатите грешки са изключително голям проблем заради това, че човек не винаги разбира последствията. Понякога дори и да ги разбере, не може да забележи решенията, които са пред очите му в някои ситуации.

Е, в нашата история пазим всички тези ситуации, но за щастие сме взели най-доброто от всяка и сме успели да постигнем и невъзможното. Всичко с цената на много труд, пот и отдаденост в името на успеха.

Заради това се радваме толкова много на всеки положителен отзив от вас – нашите клиенти. Това ни кара да си мислим, че правим нещата точно така, както трябва да бъдат правени – професионално.

Често задавани въпроси за такери

Колко време издържа батерията на един акумулаторен такер?
Ръчни, електрически или акумулаторни такери – кое е по-добро?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: