Бъркалки

Бъркалките са незаменим аксесоар в строително-монтажните работи. Без тях ще бъде невъзможно или значително затруднено разбъркването на леки течни материали в големи количества и най-вече на по-гъстите строителни течности, смеси и разтвори.

Има най-различни видове строителни бъркалки, като в Praktis.bg поместваме най-необходимите от тях, които биха могли да влязат в употреба на всеки начинаещ майстор тип „направи си сам“ или опитен строителен спец с дългогодишна практика в областта. Тук е вашето място, ако имате нужда от аксесоар за разбъркване на строителни смеси бързо, без особени усилия и най-вече ефективно.

Какви са различните видове бъркалки

Бъркалки се използват не само в бояджийството, но и в много други строителни дейности. Условно можем да разделим бъркалките на 2 вида – ръчни бъркалки и бъркалки за машинно бъркане.

Нормално е ръчните бъркалки да са много по-евтини, тъй като те се използват за най-течните строителни и бояджийски материали и смеси и изискват акумулирането на човешка механична сила за разбъркването. Обичайно са изработени от леки материали, тъй като са предназначени за наистина леки и лесни за разбъркване консистенции.

Не така стоят нещата с бъркалките за машинно бъркане. Те представляват аксесоари за специални машини за смесване на строителни материали и се изработват от метални материали или метални сплави.

Основната им класификация е диференцирана в зависимост от естеството на сместа, която може да се разбърква със съответната бъркалка и най-вече – от нейната гъстота и съставни материали. Най-общо бъркалките се разделят в 3 основни групи – бъркалки за течни материали, бъркалки за течливи материали и бъркалки за плътна пластична маса.

За конкретния вид на бъркалката може да съдите по добавките на латиница към модела на бъркалкатаFM, MM, MK и др. подобни. Това всъщност са означенията за различните типове бъркалки.

В групата на бъркалките, подходящи за смесване и разбъркване на течни материали са бъркалките с означения KRK, FM, LX. Те са подходящи за смесване на бои, включително дисперсионни бои, лакове, включително лазурни, лепила, декоративни покрития и материали с епоксидни смоли.

Следва да имате предвид, че различните групи са строго подходящи за различни консистенции, което означава, че бъркалката за гъсти смеси няма да свърши перфектна работа за разбъркването на леки течни разтвори.

Защо да изберете бояджийски и строителни бъркалки от Практис

В Praktis.bg се отличаваме със степента на качеството на продукти с много изгодна цена. Същото се отнася и за продуктовата ни категория с бъркалки. В нея ще намерите най-необходимите видове и типове бъркалки, изработени от качествени материали, които ще ви помогнат да смесвате с лекота.

Възползвайте се от нашите оферти и си спестете средства, без това да повлияе на изискванията ви за високо качество.

Често задавани въпроси за бъркалки

Кои бъркалки са подходящи за разбъркване на бои?
Абсолютно необходима ли е бъркалката за боя?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: