Гроздомелачки

Усещането на това да се насладиш на собствената си продукция е нещо неповторимо – все повече и повече българи решават да вземат производството на вино в собствените си ръце, като всичко започва с една малка проба. Не след дълго време сладостта от постигнатото и желанието за усъвършенстване на процеса ги кара да инвестират в нещо по-специално.

Година след година, реколта след реколта, българинът експериментира, докато накрая не стигне до момента, в който е постигнал точната комбинация и перфектния вкус. За тези от вас, които искат да стигнат до следващото ниво, трябва знаете, че всичко по процеса на правене на вино има отражение.

За това ние от Praktis.bg ви предоставяме най-добрите гроздомелачки налични на българския пазар – ако целите да постигнете най-доброто, тогава нашият онлайн магазин е точно за вас. Ние разполагаме с всичко необходимо за постигане на добри резултати след беритба – имаме електрически машини, както и по-класическите ръчни.

Големи електрически гроздомелачки

Големите електрически мелачки предоставят възможност за достигане на високо ниво на производителност и качество на крайната продукция. Те са задвижени от силен електромотор, който автоматизира процеса на мелене на гроздето, като отделя кожите и семената от соковете и прави процеса максимално улеснен.

Всяка капка има значение, като има страшно много фактори, които ще определят по-нататъшното качество на продукцията, но един от най-големите фактори е меленето на гроздето. Ако процесът е направен правилно, вие ще получите едно наистина висококачествено вино, като разбира се зависи и от другите неща, които ще свършите.

Електрическите гроздомелачки, които ви предлагаме, са лесни за почистване и предоставят фантастичната възможност за увеличаване на продукцията. Дори и вашата собствена реколта да не е била добра тази година, тази на вашия съсед може и да е била (благодарение на различните торове и напоителни системи), а това да споделяте техниката си е прекрасна възможност за допълнителен доход.

Ръчни мелачки за грозде

Ръчната мелачка също предоставя механична помощ при мелене на грозде, като това си има своя собствен чар, особено за онези от вас, които имат спомени как е протичал гроздобера преди няколко десетилетия.

Ако имате малка продукция, но нямате начин за лесно смачкване, закупуването на такава мелачка ви позволява да си спестите главоболие и лесно да обработите големи количества.

Очевидният недостатък, е че е ръчна, но ако имате малко домашно производство, това изобщо няма да е фактор. Всъщност точно това е предимството на малката мелачка, че е евтина и не изисква електричество, което я прави подходяща за употреба и при по-ограничени условия и по-малки градини.

Различните размери също позволяват обработката на различни количества грозде, като по-големите машини имат вече поставена електрическа асистенция за по-добра продуктивност. Ръчната мелачка може да обработи достатъчно добро количество грозде, като е прекрасна възможност за усъвършенстване на домашния процес.

Защо да се доверим на Praktis.bg за успешния завършек на гроздобера

Дори и да закъснява гроздобера, няма нужда да се притеснявате за неадресирано грозде, с механичната помощ ще имате достатъчно време да пресовате и изцедите цялата реколта. Така все по-малко и по-малко от вашата продукция ще бъде бракувана – не само получавате повече, но и трудът ви през годината ще бъде възнаграден.

Гроздомелачките на Praktis.bg ви предоставят множество предимства пред другите, като най-вече можем да гарантираме за тяхното качество и дълготраен живот. Не е нужно да гадаете дали си заслужава тази покупка, понеже в момента, в който видите как работи, ще ви стане ясно, че сте направили правилното решение.

Често задавани въпроси за гроздомелачки

Каква гроздомелачка да изберем?
Какви са разликите между двата основни вида гроздомелачки?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: