Готварски печки

Едни от най-уважаваните електроуреди са познатите на всички готварски печки. Благодарение на тях имаме възможност да сготвим вкусна храна за цялото семейство.

За да се радвате непрестанно на добре приготвени ястия, трябва много да внимавате при избора на този електроуред. Важно е да отговаря на изискванията и нуждите ви.

Категорично можем да заявим, че покупката на това обзавеждане не е никак лесна задача. Това се дължи до голяма степен на разнообразието, което днес се предлага на пазара.

Наша е отговорността да ви улесним до колкото е възможно. В редовете по-долу ще се сблъскате с полезна информация, свързана със спецификите и характеристиките на тези електроуреди.

Кои са най-често срещаните видове готварски печки

Три са основните вида, които днес най-често се откриват на пазара. Това са: електрически, газови и комбинирани. Ето и най-важната информация, която да знаете за тях:

Електрически готварски печки – Те са чудесен начин за допълване обзавеждането на всяка съвременна кухня. Не са малко преимуществата, на които се натъквате при употребата им.

Имате възможност сами да регулирате температурата, както и да се възползвате от редицата допълнителни екстри като таймер, вентилатор или други.

Освен всичко останало, този модел печки гарантират по-висок ниво на сигурност, докато приготвяте храна за цялото си семейство. Почистването също не отнема кой знае колко време. Тяхната поддръжка е много по-лесна, в сравнение с газовите модели.

Газови печки – те са най-достъпни за потребителя. Съвсем спокойно може да се каже, че интересът към тях е толкова засилен, заради ниската им цена.

Механизмът им е прост и лесно можете да свикнете да боравите с уреда. Що се отнася до изискванията за безопасност, електрическите модели са много по-надеждни от тях.

Комбинирани уреди – те са иновативни и не малко от потребителите се възползват именно от тях. Те съчетават преимуществата на двата вида печки, които сме описали малко по-горе.

Отделно от това имате възможността да избирате дали да приготвяте храната на ток или на газ, в зависимост от моментното си желание. При тях най-често се наблюдават 4 котлона – 2 са на ток и 2 на газ.

Какво да вземем предвид по време на самия избор

Няколко са нещата, на които е важно да обърнем внимание, когато става въпрос за покупка на един такъв електроуред.

Повърхността на самата печка е нещо, което до голяма степен определя дали ще извършим инвестиция в конкретен продукт или пък не.

Размерът е друга характеристика, която да вземем под внимание. Много зависи от това каква е големината на кухнята и пространството, което можем да отделим за подобен уред.

Енергийният клас е следващото, на което да отдадем значение. Важно е да се интересувате предварително. Винаги залагайте на производители, които са с утвърдени имена. Те никога няма да направят компромис с качеството.

Защо да изберете Praktis.bg

Ние ви предлагаме изключително богато разнообразие от всякакви модели готварски печки. Имаме предложения, отговарящи подобаващо на нуждите и предпочитанията на всеки от поробителите.

Доверявайки ни се, вие инвестирате в качествена печка, която да ви служи вярно и да допринася за приготвянето на най-вкусните ястия!

Често задавани въпроси за готварски печки

Кои са най-добрите типове котлони?
Комбинирана готварска печка или печка без котлони да избера?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: