Тигани

Знаете, че тиганите са неизменна част от оборудването за готвене в една кухня? От качеството им пряко зависи продължителността на експлоатация. Ние от Praktis.bg ви предлагаме много и най-разнообразни модели, сред които имате възможност да избирате.

За да бъдем максимално полезни ще разгледаме отделните видове и техните специфики и особености. Смятаме, че по този начин ще бъдем полезни дори за онези от вас, които нямат почти никакъв опит в покупката на посуда и домашни потреби.

Кои са основните видове тигани и за какво служат те

Няколко са разновидностите, ако ги разглеждаме според предназначението им. Ето и най-предпочитаните от тях:

  • Стандартен модел;

Използва се за приготвянето на различни видове ястия. Подходящ е както за задушаване, така и за пържене или друг вид термична обработка.

  • Тиган за палачинки;

Едва ли съществува кухня, която да не разполага с такъв вид тиган. Истината е, че той е изключително предпочитан, заради това че допринася за приготвянето на една от най-любимите за всеки закуски.

Спецификата при него са ниските стени. В него могат да се приготвят и също толкова вкусни и сполучливи омлети.

  • Грил тиган;

Той е с квадратна или леко правоъгълна форма. Няма как да го сбъркате, тъй като дъното му е оребрено. За приготвянето на ястията не се изисква да използвате кой знае какво количество мазнина. Използва се за приготвянето на риба, месо, зеленчуци и всякакви други продукти.

  • Уок моделите;

Те са едни от най-разпространените през последните няколко десетилетия. Изключително удобни са и това ги превръща в предпочитани от почти всяка домакиня.

Позволяват приготвянето на големи количества храна, за цялото семейство. Този модел разполага и с капак. Съвсем спокойно можете да приготвите вкусно, ароматно и любимо задушено блюдо.

Как да изберем подходящия за нас модел

Когато ви предстои да избирате подобен клас посуда, трябва да обърнете съсредоточено внимание най-вече на два основни фактора.

Това са материалите на изработка и незалепващото дъно. Нужно е наистина да бъдете прецизни, за да не се налага скоро след покупка да ги подменяте с нови такива.

Алуминият е сред предпочитаните метали. Той не веднъж е засвидетелствал своите качества и съвсем, спокойно можете да му се доверите.

Онези от вас, които решават да си закупят керамични, няма да сбъркат. Този клас съдове за приготвяне на храна се отличават с лесното си почистване.

Помните колко неприятно беше преди време почистването на тави, тигани и тенджери. Нужно бе да търкате часове наред, да подлагате ръцете си на агресивното действие на химичните съставки в препаратите и да рискувате да ги потапяте в почти вряла вода.

Днес това изобщо не се изисква. Керамичните тигани се почистват за броени минути. не се изисква да правите нищо специално, за да възвърнете предишния им блясък.

Защо да изберете Praktis.bg

Когато става въпрос за избор на тигани, можете да бъдете сигурни, че ние ви предлагаме наистина качествени такива. В готовност сме да отговорим подобаващо на търсенето на потребителите. Гарантираме, че в този каталог ще откриете точно онзи модел, от който се нуждаете.

Работим с доказани производители и сме в състояние да гарантираме в качеството на нашите предложения. Изберете нас и заедно ще приготвяме най-вкусните блюда!

Често задавани въпроси за тигани

За какво се използват чугунените тигани?
Кой е най-подходящият тиган за палачинки?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: