Дъски за рязане

Всеки майстор и хоби готвач знае, че готвенето е мисия невъзможна, ако нямаме дъски за рязане. Може и да не ви се струват толкова важни, но без тях кухнята не би изглеждала по същия начин.

Дъски за рязане – защо са задължителна част от обзавеждането в кухнята

Освен ножът, дъската е също толкова значима. Когато я избираме, трябва да се съобразим най-вече с нас самите. Важно е да я чувстваме достатъчно удобна, така че да не мислим за нея като за пречка, а удобство, от което да се възползваме.

Тя позволява върху нея да обработваме всичко, било то месо, риба, зеленчуци, плодове. Не трябва обаче да използваме една и съща дъска за сурово месо и храните, които са предназначени за директна консумация.

Когато режем сурово месо, от него изтичат сокове, съдържащи вредни за човешкия организъм бактерии. Те навлизат в порите на дъската и остават там.

Ако не сме я почистили добре, преди да започнем с подготовката на зеленчуците за салатата, е твърде вероятно да допринесем за попадането им в човешкия организъм.

Ето защо нашият съвет е да имате минимум две различни дъски под ръка. За предпочитане е месото да се филира, обезкостява, реже и т.н. върху дървена подложка.

Какви модели ще откриете в нашия онлайн магазин

Със сигурност сте чували какви ли не противоречиви мнения за различните видове дъски за рязане. Важно е обаче да имате достатъчно информация за всеки един от основните видове, така че самите вие да прецените кой отговаря подобаващо на търсенето ви.

Ето и някои от най-разпространените модели, които можете да си закупите от категорията ни за домашни потреби:

  • Пластмасова;

Според не малко от потребителите тя е чудесен вариант, тъй като позволява почистване и в съдомиялна машина. Не забравяйте обаче, че следите от нож върху повърхността й успяват да задържат много повече бактерии, отколкото дървените такива.

  • Бамбукова;

Ако сте част от онази група домакини, стремящи се непрестанно да бъдат природосъобразни, то тази дъска е чудесна алтернатива за вас. При обработката й не се използват химични процеси, но пък самият материал е по-твърд от останалите, което успява да затъпи ножовете.

  • Дървена;

Тя също е възобновяем ресурс и освен това е най-благосклонна към ножовете.

  • Стъклена;

Те е силно предпочитана, особено през последните няколко години. Стилна е и може да бъде избрана в цвета на обзавеждането. Почиства се изключително лесно, заради гладката си повърхност и не задържа никакви микроби и бактерии.

Върху нея обаче месото се хлъзга и е възможно да се нараните, ако не внимавате. Освен това способства за затъпяването на ножовете.

Praktis.bg – защо нас

Предлагаме ви наистина разнообразни дъски за рязане, в които да инвестирате парите си. Имаме всякакви модели и се надяваме да задоволим вашето търсене.

Ние държим изключително много на качеството и за нас е повече от необходимо да ви предложим модели, които отговарят на най-високите стандарти.

Избирайки да пазарувате от този каталог, вие сте на път да инвестирате в първокласно обзавеждане за кухнята, което няма аналог! Освен това си осигурявате несравнимо удобство и място, където безпроблемно да обработвате хранителни продукти.

Какво по-хубаво от това да превърнете помещението за готвене в мечтаната за всяка домакиня кухня?! Ние сме насреща да съдействаме и помагаме!

Често задавани въпроси за дъски за рязане

Може ли дъска за рязане на месо да се ползва за други продукти?
Каква е правилната грижа за дървени дъски за рязане?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: