Baumit

Baumit

През 1988г.  два австрийски концерна, производители на строителни материали, се събират, за да създадат марката Баумит, но всичко започва много по-рано в 1810г. с една варова пещ. Предисторията на компанията включва още въвеждането в експлоатация на първата механична трошачка, до преди това варовикът е раздробяван на ръка, както и изобретяването на двукамерната варова пещ, която служи за енергоспестяващ добив на вар.

Основните мотиви, залегнали във фирмената политика са качеството на материалите, които произвеждат, и опазването на околната среда. Пестенето на енергия и природни ресурси, както и намаляването на вредните емисии са сред водещите задачи за екипа, а Центърът им по изследователска и развойна дейност - мястото, където се раждат идеите с бъдеще.

През последните години Баумит се наложи като един от най-силните, производители на топлоизолационни системи, мазилки, бои, циментови замазки, лепила за плочки и фаянс, шпакловки, самонивелиращи се смеси, сух бетон и други строителни материали, като освен с качеството, марката не прави компромис и с естетиката, създавайки системи за индивидуални творчески фасадни решения и богати цветови схеми.  Компанията създава свои дружества из цяла Европа, през 1995г. основават Баумит България, а през 2005г. стъпват и в Китай, като непрестанно инвестира в развитието на иновативни продукти, например Баумит Нанопор - самопочистващата се фасада със силата на фотокатализата.

Set Descending Direction
на страница
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: