Проточни бойлери

Бойлерът е нещо, което върши изключително добра работа, когато на едно домакинство му трябва бърз достъп до топла и чиста вода. Това едно домакинство да разполага с качествен бойлер е напълно задължително във век като нашия.

Динамичността на живота и постоянните промени, които ни предлага той, са принудили човечеството да се адаптира. Част именно от тази адаптация е изобретението на бойлера.

В настоящия текст ще разберете повече за действието на един от най-ефективните бойлери – проточният.

Благодарение на своя принцип на работа той успява да предаде бързо топлината на течащата през него вода и така да бъде максимално полезен на хората, които са избрали да се доверят на точно този метод на работа.

Проточни бойлери – предимства и недостатъци

Както всяко нещо, което се предлага в нашия онлайн магазин, така и проточните бойлери имат своите плюсове и минуси.

В Praktis.bg можете да разгледате цялата гама от разнообразни модели на всякакви видове бойлери, но нека в момента да обърнем повече внимание на проточните бойлери.

Това може би е един от видовете бойлери с най-интересен принцип на работа, но същевременно е доста простичък. Както може би знаете, в останалите типични модели на работа при другите бойлери, водата се съдържа в контейнер.

При всички проточни бойлери (както подсказва и името) имаме вода, която само тече през бойлера, но не се задържа особено дълго през него. Тук нямаме постоянно поддържане на една и съща температура, а това е изместено от нагряване и изстиване.

Според някои критици, обаче, този модел на работа не е особено енергийно ефективен. Това мнение се формира поради факта, че постоянно имаме рязко покачване на температурата и бавно изстиване.

Тайната на бързото отдаване на топлина се крие в акумулаторното тяло в сърцевината, около която има увити тръби. При нужда (когато през бойлера преминава вода) това тяло отдава топлината си веднага.

Когато ние използваме крана на топлата вода и го завъртим, датчик в бойлера се задейства и засича, че през тялото на бойлера тече вода.

Този датчик замерва температурата на водата и ако тя е по-ниска от зададената от човека, нагревателят „настига“ тази температура.

Ако само след няколко минути имаме нужда от топла вода отново, тогава водата по тръбите вече е достатъчно загрята и нагревателят няма смисъл да се намесва отново.

Именно това постоянно „настигане“ и регулиране на температури, прави този бойлер един от най-големите електроползватели у дома.

Все пак, някои хора му се доверяват поради следните причини:

  • Топлата вода никога не свършва – постоянно тече, постоянно се загрява;
  • Нямаме топлинни загуби поради моменталното затопляне;
  • Някои модели имат компактни размери;
  • Доста по-впечатляващ външен вид за разлика от останалите видове модели;
  • Ако не ползвате много вода, може и да е доста икономичен.

По случай последната точка от бързия преглед, можем да ви посъветваме да го поставите на място, където не живеят хора постоянно (лятна къща или вила).

Защо да пазаруваме от Praktis.bg

Дългогодишният опит ни е дал ценни уроци, които научихме с времето. Всеки продукт, който ви предлагаме, идва с директна гаранция от производител.

С това се стремим да успокоим и най-мнителните ни клиенти. Вече години наред Praktis.bg е сред водещите търговци на електроуреди и други продукти за градина, офис, дом и баня.

Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: