Шлаух

Обзавеждането на банята понякога може да се превърне в истинско приключение. Не е случен фактът, че по-голямата част от новодомците стартират ремонта именно с това кътче от дома си.

Нужно е да вложите не само усилия, старание, време, внимание и средства, но и да сте запознати със спецификите на отделните компоненти, част от функционалността на мокрото помещение.

Ние от Praktis.bg непрекъснато се стремим към това да ви осигуряваме куп брилянтни идеи. Създадохме онлайн магазин, в който предлагаме на потребителя изключително високо качество обзавеждане за баня.

Днес ще ви разкажем малко повече за един от основните елементи от подвижния душ, а именно известния на всички шлаух.

Какво да знаем за шлаух

Това е маркуч, при направата на който могат да участват няколко вида материали. В нашата категория сме отделили място основно за шлаух, изработен от PVC, пластмаса.

Покритията могат да са най-разнообразни. Сатенените,например, са в състояние да превърнат семплата баня в същинско творение.

Благодарение само на един маркуч цялостното излъчване в мокро помещение може да се промени драстично. Ето защо не ви съветваме да правите прибързани покупки. Важно е да се запознаете отблизо с моделите и едва тогава да решите.

Какви са основните характеристики, за които да внимаваме

Няколко са основните неща, които е важно да знаете за този компонент от душа, в случай че ви предстои да го подменяте. Ето какви са те:

  • Устойчивост на влага и вода;

Задължително се насочете към модели, за които сте сигурни, че са устойчиви на влага и вода. Така ще си гарантирате продължителна експлоатация на маркуча и няма да се налага през следващите няколко години да го подменяте.

  • Лесно почистване;

Тази характеристика съвсем не бива да се подминава. Знаете, че след известен период от време всяко едно обзавеждане за баня губи първоначалния си блясък. Важно е собствениците му да го поддържат, така че то да връща обратно своето очарование.

  • Устойчив на усукване;

За никого не би било приятно, докато се къпе, маркучът непрекъснато да се увива. За да избегнете подобен дискомфорт и дразнения, купете си шлаух, който е устойчив на усукване. По този начин слагате край на проблемите си, свързани с разплитането.

На пазара се предлагат три основни вида маркучи. Икономичните са с хромирана пластмасова намотка и не са защитени от усукване. Моделите от средната класа са малко по-скъпи.

Те са с метална намотка и в повечето случаи имат защита от усукване. Техният дизайн е доста привлекателен и неслучайно потребителите избират именно тях.

Най-луксозните модели не само, че имат защита от усукване, но и позволяват клиентът сам да реши какво да е покритието. То може да бъде матово, хромово, златисто или друго. Във вътрешната си част имат силикон и са устойчиви на много по-големи натоварвания.

Защо да изберете нас

В онлайн магазина на Praktis.bg предлагаме на потребителите си почти неизчерпаем каталог от какви ли не модели шлаух за душове. В готовност сме да допринесем за функционалността в мокрите ви помещения.

Винаги се стремим да осигурим баланс между качество и цена, от които да се възползвате. Доверявайки ни се, инвестирате мигновено в маркуч, който да ползвате години наред.

Възможно ли е душът да не пръска достатъчно заради шлауха?
Какви шлаухове се предлагат в Практис?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: