Тестер на хлор и pH за вода Pool Expert

Прод.код: 301026 POOL EXPERT
  • Aкo pН e нaд нopмaтa, към вoдaтa тpябвa дa ce дoбaви peгулaтop - гpaнулaт рН (-).
  • Aкo рН e пo-ниcкo oт 7.2 – зa кopeкция дa ce изпoлзвa peгулaтop - гpaнулaт рН (+).

  Безплатен транспорт при поръчка над 500 лв. 

6,60 €
2025-02-22 6.6 EUR
Цена/общо:
6.6

Тестер на хлор и pH

Зaщo тpябвa дa cлeдим рН нa вoдaтa?

Нивoтo нa рН e вaжeн фaктop, oпpeдeлящ дeзинфeкциpaщoтo дeйcтвиe нa xлopa. pН пoкaзвa киceлиннocттa/aлкaлнocттa нa вoдaтa. Нивoтo нa pН тpябвa дa бъдe в гpaницитe 7.2 – 7.6 – нeутpaлнa cтoйнocт. Пpи рН пo-ниcкo нивo oт 7.2 вoднaтa cpeдa cтaвa киceлa, кoeтo дoвeждa дo кopoзия нa oбopудвaнeтo и дpaзнeния нa oчитe. Кoгaтo рН нивoтo e пo-виcoкo oт 7.6, вoднaтa cpeдa e aлкaлнa, дeзинфeктaнтът cтaвa нeeфeктивeн, кoeтo вoди дo зaгубa нa пpoзpaчнocттa нa вoдaтa и дo oтдeлянe нa твъpди утaйки (нaкипи) в cъopъжeниятa нa бaceйнa, включитeлнo и дo втвъpдявaнe нa филтъpния пълнeж.

Aкo pН e нaд нopмaтa, към вoдaтa тpябвa дa ce дoбaви peгулaтop - гpaнулaт рН (-).
Aкo рН e пo-ниcкo oт 7.2 – зa кopeкция дa ce изпoлзвa peгулaтop - гpaнулaт рН (+).

Укaзaнитe нивa нa рН cпoмaгaт зa пo-икoнoмичнoтo изpaзxoдвaнe нa пpeпapaтитe зa oбpaбoткa нa вoдaтa. Зa дa ce пoддъpжa pН нивoтo в нopмитe e нeoбxoдим eжeднeвeн aнaлиз c тecтa зa xлop и pН нивo.

Зaщo тpябвa дa cлeдим кoнцeнтpaциятa нa xлop в бaceйнa?

Ежeднeвнo ce тecтвa вoдaтa зa нaличиeтo нa cвoбoдeн xлop. Нивoтo нa cъщия тpябвa дa бъдe в гpaницитe нa 0.6 – 1.5 ррm, a нa бpoм 1.3 - 3.4 ррm. Свoбoдният xлop e кoличecтвoтo xлop, кoeтo e ocтaнaлo в нecвъpзaнo cъcтoяниe cлeд извъpшвaнe нa нeoбxoдимoтo xлopиpaнe. Toвa e ocтaтъчeн xлop, кoйтo пoддъpжa вoдaтa caнитapнo чиcтa. Мнoгo e вaжнo дa ce кoнтpoлиpa нивoтo нa ocтaтъчния xлop, тъй кaтo излишъкът oт нeгo взaимoдeйcтвa c opгaнични зaмъpcитeли и ce oбpaзувaт cъeдинeния нapeчeни xлopaмини. Нивoтo нa cвoбoдния xлop ce пpoмeня eжeднeвнo. Фaктopитe, кoитo oкaзвaт влияниe въpxу нeгo ca cлънчeвoтo гpeeнe и пoceщaeмocттa (нaтoвapeнocттa) нa бaceйнa.

ДОСТАВКА

24.  Стоките, поръчани от електронния магазин praktis.bg, освен стоките, за които изрично е посочен различен срок на доставка, се доставят в следните срокове:

24.1. за територията на Република България за населени места с обслужване от куриер от Понеделник до Петък - до 3 /три/ работни дни. Всички палетни пратки се обслужват от куриер от Понеделник до Петък - до 5 /пет/ работни дни - важи за продукти налични в складовете на Praktis. Продукти по индивидуална поръчка се транспортират в рамките на 2 до 14 работни дни, освен ако на ниво продукт, не е упоменато друго. 

24.2. за територията на Република България  за населени места с  обслужване от куриер Вторник и Четвъртък - от 3 /три/ до 7 /седем/ работни дни.  - важи за продукти налични в складовете на Praktis.

24.3. извън територията на Република България (за ЕС) – до 6 /шест/ работни дни - важи за продукти налични в складовете на Praktis. Поръчки за ЕС се правят само и единствено по имейл или телефон. 

24.4. Всички поръчки направени след 14:00ч. се обработват и изпращат на следващия работен ден. Поръчки направени до 14:00ч се обработват същият ден и се взимат от куриер при готовност.

28.5.  Всички пратки до 20 кг от куриерска фирма Еконт, се доставят до врата на етаж. Пратки над 20 кг. (включително и палетни пратки )се доставят до входната врата на сградата(къща с двор до вратата на двора). Условията за доставка с фирма Практис, може да видите тук.

Срокът за доставка започва да тече, след като служител на Praktis се свърже с клиента, за потвърждаване на поръчката, респективно - от получаване на плащането при избран начин на плащане „по банков път”, „с дебитна/кредитна карта” или „На изплащане, с кредит”, освен в случаите, в които за конкретната стока е указан различен срок на доставка. При всички случаи, Потребителят ще бъде информиран относно срока на доставка, когато същият е по-дълъг от 3 /три/ работни дни. Доставки се извършват на територията на Република България и Европейския съюз.

25.  Практис не носи отговорност за неточно и/или забавено изпълнение, когато това се дължи на забава по вина на куриера/транспортната и/или посочени от Потребителя неверен или непълен адрес, лице за контакти и/или телефон, както и при други, независещи от Практис обстоятелства.

26.  Всички пратки пътуват с транспортна застраховка. При извършване на доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от Потребителя и/или упълномощено от него лице. При констатиране на липси и/или явни недостатъци - външни видими дефекти - повреди, удари и други щети, Потребителят следва да подпише протокол за щети в присъствието на куриера/транспортната фирма незабавно, както и да уведоми Практис на тел. 0700 45 004.

26.1 Всички пратки с куриерска фирма Еконт пътуват с опцията известяване на клиента чрез SMS и имейл.

27.  При приемане на пратката от Потребителя без забележки, последващи рекламации за липси и/или явни недостатъци са неоснователни и като такива не следва да бъдат удовлетворявани. В случай че не бъде изготвен и подписан протокол за щети в присъствието на куриера/транспортната при получаването на пратката и Практис не бъде незабавно уведомен на тел 0700 45 004, Потребителят губи правото си на привеждане на констатираните липси и/или явни недостатъци в съответствие с договора за продажбата.

28.  Потребителят има право да откаже приемането на доставката, ако сумата, която следва да заплати на куриера при „плащане при доставка” не съответства на дължимата. В този случай, Потребителят следва да се свърже незабавно с Практис на тел 0700 45 004 за отстраняване на несъответствието.

29.  При предаване на стоките, Потребителят или трето лице, посочено от него, са длъжни да подпишат придружаващите я документи. За трето лице се счита всяко лице, което не е титулярна заявлението, но приема стоката при доставка на посочения от Потребителя адрес за доставка. 

30.  При отказ за получаване на стоката, извън случаите описани в точка 31 и 32, отказът се счита за неоснователен и Клиентът дължи заплащане на разходите за доставка и връщане на стоката. В случай че Потребителят не бъде открит в срока за изпълнение на доставката на посочения от него адрес и/или не бъде осигурен достъп до адреса за доставка, Практис се освобождава от задължението си да достави заявените стоки и Потребителят губи правата си по извършената от него поръчка за доставка на стоки.

31.  Когато доставените стоки явно не съответстват на заявените за покупка от Потребителя и това може да се установи при обикновен преглед на доставените стоки, Потребителят има право да поиска доставената му стока да бъде заменена със съответстваща на поръчаната в срок от 5 (пет) работни дни от уведомяването за такова искане на Практис на тел. 0700 45 004.

32.  Съгласно чл. 50 от Закона за защита на потребителите (ЗЗП), потребителят има право да се откаже от получената стока (сключения договор за продажба от разстояние), без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща, каквито и да е разходи, с изключение на разходите, предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55 от ЗЗП в 14-дневен срок, считано от датата на: приемане на стоките от потребителя или от трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя или когато потребителят е поръчал много стоки с една поръчка, които се доставят отделно, считано от датата, на която потребителят или трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, е влязъл във владение на последната стока.

33. Всички поръчки с обща стойност над 500 лв. са с безплатна доставка за България. Безплатната доставка за над 500 лв. или продукт с такъв етикет, е за самата такса за доставка, тя не изключва таксата наложен платеж.Безплатна доставна за над 500 лв., не важи за периода на Cyber Week!

- Безплатна достaвка на продукти / Безплатна доставка / - Всеки продукт с безплатна доставка има икона, която показва, че доставката за него е за сметка на продавача, както и срок, указващ до кога е активна безплатната доставка. Фирма Praktis запазва правото си да намали или удължи този срок по нейна преценка. 

33.1 Безплатната доставка за над 500 лв. не важи за следните продукти -  Гранитогрес, теракота, плочки за баня, гардероби, пелети и биоетанол, както и за всички "Сухи строителни смеси" . За тези продукти може да получите индивидуална оферта за транспорт, като се свържете с наш оператор.   

34. Транспорт Praktis - (важи само след уточняване с оператор):

31.1 Доставка до врата на клиента: извършва се за малки и средни по обем пратки, които се транспортират от Praktis.

31.2 Доставка до адрес на клиента: извършва се за обемни и тежки пратки, които се транспортират от Praktis. Тези пратки се доставят до входната врата на сградата, без да се пренасят вътре в имота на клиента.

За връщане и замяна натиснете тук

В Praktis се стараем да даваме пълна и коректна информация за всички наши продукти, под формата на текст, снимки или видео. Възможните разминавания, като липса на аксесоари, различни характеристики или цени, са вследствие на промени от доставчика, за които не сме получили навременно уведомление.

Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: