Филтърна система за питейна вода Excito-B със смесител

Прод.код: 3465112 AQUA FILTER
 • Премахва пясък, ръжда, тиня, мътилка
 • Понижава твърдостта на водата и намалява съдържанието на желязо
 • Премахва до 98% от хлора и органичните вещества
 • Подобрява вкусът и мирисът на водата

  Безплатен транспорт при поръчка над 500 лв. 

113,50 €
2023-11-28 113.5 EUR
бр
Цена/общо:
113.5
Купи на изплащане Купи на изплащане

Най-продаваната филтърна система за пречистване на вода за пиене на Аквафилтер Excito B. Отстранява от водата хлор, механични замърсявания, тежки метали, бактерии и вируси. Водопроводната вода пречистена с филтърната система е вкусна и годна за пиене трапезна вода. 

Филтрите се сменят много лесно, без специални умения и уреди. Капилярните мембрани са изработени от тънки кухи влакна под формата на тънки тръбички. Диаметърът им намалява от външната към вътрешната страна на влакното.

Системa Excito B със смесител - 5 степени / 4.0 бара / 1/2''

 • Размер (В/Ш/Д): 390/350/100 (мм)
 • Размер на батерията: 295/156 (мм)
 • Присъединяване: 1/2” (окомплектовано със сферичен кран)
 • Работна температура: от +2 до +42ºC
 • Работно налягане: 4 бара
 • Присъединителен маркуч: PE (полиетилен)
 • Вид фитинги: QC (бързи връзки)

Пречистването на вода за пиене с филтърни системи е много по-удобно и по-сигурно отколкото използването на кани с филтър. При филтърните системи водата се пречиства на много нива. Те съдържат поредица от специално подбрани и сертифицирани за контакт с питейна вода филтри. Филтърните системи се свързват с водопровода, инсталират се в шкафче под кухненска мивка или на друго удобно за потребителя място. 

При обикновено домашно ползване филтрите се подменят през 6 месеца (ок. 4000 л). Капилярната мембрана се сменя през 12 месеца. 

Филтриращата система Excito B съдържа

 • AIPRO-20M-QM – механичен филтър за вода. Премахва пясък, ръжда, тиня, мътилка. 
 • AISTRO-2-QM – филтър съдържащ омекотяваща смола. Понижава твърдостта на водата и намалява съдържанието на желязо. 
 • AICRO-3-QM – карбонов филтър от кокосови черупки. Премахва до 98% от хлора и органичните вещества. Подобрява вкусът и мирисът на водата. 
 • AICRO-4-QM – висококачествен карбонов филтър от кокосови черупки и KDF® смола. Отстранява до 99% от свободния хлор, органични вещества, пестициди, тежки метали и много други. 
 • TLCHF-2T – капилярна мембрана - отстранява най-малките механични примеси, вируси и бактерии. Сега в нов прозрачен корпус. 

 Капилярната мембрана е най-новото поколение механичен филтър. Тя е изработена от тънки, намаляващи от вън на вътре кухи влакна с размер на отворите  0,002 микрона. Това позволява задържането на  99,8% от бактерии, спори, гъбички и вируси. Общата площ на капилярната мембрана е около 1.5м2. 

 3 степени на филтрация на водата от капилярната мембрана

 • повърхностно филтриране 
 • начална дълбока филтрация 
 • крайна филтрация - премахва примеси по-големи от 0,002 микрона

Мембраната филтрира 100% от водата - не изхвърля вода в канализацията, не деминерализира водата

Предимствата на капилярна мембрана: 

 • 100% филтрация, не изхвърля вода в канализация
 • ниски експлоатационни разходи
 • премахва Cryptosporidium, Гардия и други вредни патогени
 • премахва Salmonella eutericlis (3.2 микрона)
 • премахва Ешерихия коли (3.1 микрона)
 • отстранява Lactobacillus delbrueckii (1-9 микрона)

Как работи капилярна мембрана? 

Капилярните мембрани са изработени от тънки кухи влакна под формата на тънки тръбички. Диаметърът им намалява от външната към вътрешната страна на влакното. Големи замърсяващи водата частици се задържат на повърхността на капилярите (повърхностна филтрация), докато по-малките преминават по-нататък в каналчетата докато бъдат задържани (двуетапна дълбочинна филтрация). След изчерпване капацитета на мембраната, тя се запушва, което води до внезапно спадане на налягането. Животът на мембраната зависи от качеството на водата, но не трябва да надвишава 12 месеца. Капилярните мембрани не премахват съдържащите се във водата минерали.

Колко често се сменят филтрите?

При обикновено домашно ползване филтрите се подменят през 6 месеца (4000л)

Защо пречистената с филтърната система вода се налива от отделна канелка?

Този начин на наливане на вода за питейни нужди е много по-удобен за потребителите. Обикновено клиентите ни се притесняват, че батерията от системата за пречистване на питейна вода няма да се вписва в интериора на тяхната кухня и ще пречи при ползване на кухненската мивка. Батерията в системата е с малки размери, красив и модерен дизайн и не създава никакви неудобства. Ползването на отделна батерия за чиста трапезна вода е много по-хигиенично отколкото наливане на същата вода от кухненската батерия и пречистването на вода за пиене с филтри, които се завиват на самата кухненска батерия. 

 Със закупуването на филтърната система Excito B вие печелите:

 • 2 стотинки за 1 литър чиста и здравословна вода за пиене директно от чешмата
 • спирате да купувате вода, пестите пари
 • лесна и евтина поддръжка
 • може да се свърже с ледогенератора на хладилника

Пречистването на водата за  пиене с филтърни системи е по-удобно и по-сигурно отколкото използването на кани с филтър. При филтърните системи водата се пречиства на много нива, с поредица от специално подбрани и сертифицирани за контакт с питейна вода филтри. Филтърните системи се свързват с водопровода и се монтират под кухненска мивка или на друго удобно за потребителя място. Чистата трапезна вода се налива от отделна канелка, което освен, че е  удобно е и хигиенично. 

ДОСТАВКА

24.  Стоките, поръчани от електронния магазин praktis.bg, освен стоките, за които изрично е посочен различен срок на доставка, се доставят в следните срокове:

24.1. за територията на Република България за населени места с обслужване от куриер от Понеделник до Петък - до 3 /три/ работни дни. Всички палетни пратки се обслужват от куриер от Понеделник до Петък - до 5 /пет/ работни дни - важи за продукти налични в складовете на Praktis. Продукти по индивидуална поръчка се транспортират в рамките на 2 до 14 работни дни, освен ако на ниво продукт, не е упоменато друго. 

24.2. за територията на Република България  за населени места с  обслужване от куриер Вторник и Четвъртък - от 3 /три/ до 7 /седем/ работни дни.  - важи за продукти налични в складовете на Praktis.

24.3. извън територията на Република България (за ЕС) – до 6 /шест/ работни дни - важи за продукти налични в складовете на Praktis. Поръчки за ЕС се правят само и единствено по имейл или телефон. 

24.4. Всички поръчки направени след 14:00ч. се обработват и изпращат на следващия работен ден. Поръчки направени до 14:00ч се обработват същият ден и се взимат от куриер при готовност.

28.5.  Всички пратки до 20 кг от куриерска фирма Еконт, се доставят до врата на етаж. Пратки над 20 кг. (включително и палетни пратки )се доставят до входната врата на сградата(къща с двор до вратата на двора). Условията за доставка с фирма Практис, може да видите тук.

Срокът за доставка започва да тече, след като служител на Praktis се свърже с клиента, за потвърждаване на поръчката, респективно - от получаване на плащането при избран начин на плащане „по банков път”, „с дебитна/кредитна карта” или „На изплащане, с кредит”, освен в случаите, в които за конкретната стока е указан различен срок на доставка. При всички случаи, Потребителят ще бъде информиран относно срока на доставка, когато същият е по-дълъг от 3 /три/ работни дни. Доставки се извършват на територията на Република България и Европейския съюз.

25.  Практис не носи отговорност за неточно и/или забавено изпълнение, когато това се дължи на забава по вина на куриера/транспортната и/или посочени от Потребителя неверен или непълен адрес, лице за контакти и/или телефон, както и при други, независещи от Практис обстоятелства.

26.  Всички пратки пътуват с транспортна застраховка. При извършване на доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от Потребителя и/или упълномощено от него лице. При констатиране на липси и/или явни недостатъци - външни видими дефекти - повреди, удари и други щети, Потребителят следва да подпише протокол за щети в присъствието на куриера/транспортната фирма незабавно, както и да уведоми Практис на тел. 0700 45 004.

26.1 Всички пратки с куриерска фирма Еконт пътуват с опцията известяване на клиента чрез SMS и имейл.

27.  При приемане на пратката от Потребителя без забележки, последващи рекламации за липси и/или явни недостатъци са неоснователни и като такива не следва да бъдат удовлетворявани. В случай че не бъде изготвен и подписан протокол за щети в присъствието на куриера/транспортната при получаването на пратката и Практис не бъде незабавно уведомен на тел 0700 45 004, Потребителят губи правото си на привеждане на констатираните липси и/или явни недостатъци в съответствие с договора за продажбата.

28.  Потребителят има право да откаже приемането на доставката, ако сумата, която следва да заплати на куриера при „плащане при доставка” не съответства на дължимата. В този случай, Потребителят следва да се свърже незабавно с Практис на тел 0700 45 004 за отстраняване на несъответствието.

29.  При предаване на стоките, Потребителят или трето лице, посочено от него, са длъжни да подпишат придружаващите я документи. За трето лице се счита всяко лице, което не е титулярна заявлението, но приема стоката при доставка на посочения от Потребителя адрес за доставка. 

30.  При отказ за получаване на стоката, извън случаите описани в точка 31 и 32, отказът се счита за неоснователен и Клиентът дължи заплащане на разходите за доставка и връщане на стоката. В случай че Потребителят не бъде открит в срока за изпълнение на доставката на посочения от него адрес и/или не бъде осигурен достъп до адреса за доставка, Практис се освобождава от задължението си да достави заявените стоки и Потребителят губи правата си по извършената от него поръчка за доставка на стоки.

31.  Когато доставените стоки явно не съответстват на заявените за покупка от Потребителя и това може да се установи при обикновен преглед на доставените стоки, Потребителят има право да поиска доставената му стока да бъде заменена със съответстваща на поръчаната в срок от 5 (пет) работни дни от уведомяването за такова искане на Практис на тел. 0700 45 004.

32.  Съгласно чл. 50 от Закона за защита на потребителите (ЗЗП), потребителят има право да се откаже от получената стока (сключения договор за продажба от разстояние), без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща, каквито и да е разходи, с изключение на разходите, предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55 от ЗЗП в 14-дневен срок, считано от датата на: приемане на стоките от потребителя или от трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя или когато потребителят е поръчал много стоки с една поръчка, които се доставят отделно, считано от датата, на която потребителят или трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, е влязъл във владение на последната стока.

33. Всички поръчки с обща стойност над 500 лв. са с безплатна доставка за България. Безплатната доставка за над 500 лв. или продукт с такъв етикет, е за самата такса за доставка, тя не изключва таксата наложен платеж.Безплатна доставна за над 500 лв., не важи за периода на Cyber Week!

- Безплатна достaвка на продукти / Безплатна доставка / - Всеки продукт с безплатна доставка има икона, която показва, че доставката за него е за сметка на продавача, както и срок, указващ до кога е активна безплатната доставка. Фирма Praktis запазва правото си да намали или удължи този срок по нейна преценка. 

33.1 Безплатната доставка за над 500 лв. не важи за следните продукти -  Гранитогрес, теракота, плочки за баня, гардероби, пелети и биоетанол, както и за всички "Сухи строителни смеси" . За тези продукти може да получите индивидуална оферта за транспорт, като се свържете с наш оператор.   

34. Транспорт Praktis - (важи само след уточняване с оператор):

31.1 Доставка до врата на клиента: извършва се за малки и средни по обем пратки, които се транспортират от Praktis.

31.2 Доставка до адрес на клиента: извършва се за обемни и тежки пратки, които се транспортират от Praktis. Тези пратки се доставят до входната врата на сградата, без да се пренасят вътре в имота на клиента.

За връщане и замяна натиснете тук

Легенда
Наличен
Не е наличен
Ограничено количество
Продукт по индивидуална поръчка

Уточнение - Поради голямата динамика на продуктовата наличност, моля да се свържете с наш оператор или конкретен магазин за точна наличност.

Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: