8 идеи за малки бани

Размерът не е най-важен! Особено що се отнася до банята. Дори и малката баня може да е просторна и функционална, стига да е обзаведена с правилните мебели, фаянс, осветителни тела, аксесоари и т.н. Ето на какво да обърнеш внимание, за да се усмихваш самодоволно всеки път, когато влизаш в малката си баня.

8 идеи за малки бани

Стенен монтаж

Независимо дали става въпрос за тоалетна чиния или за шкаф за баня, „ключът към палатката“ е в стенния монтаж - при него подът остава свободен, което създава усещане за простор, а почистването е в пъти по-лесно и ефективно, защото се намаляват значително досадните ъгли, склонни да събират нечистотии и да развиват мухъл.

Шкаф под мивката

Пространството под мивката така или иначе не може да се използва, затова е най-разумно да монтираш долен шкаф за баня (сещаш се, че трябва да е със стенен монтаж, нали), в който да прибереш козметика, кърпи, препарати и каквото още ти се намира в банята. Остави навън само нещата, които използваш всеки ден.

Светли плочки

Малката баня ще изглежда по-голяма, ако я издокараш със светли гланцирани плочки със семпъл дизайн и голям размер. Колкото по-големи са плочките, толкова по-малко ще са фугите и по-изчистен ще е дизайна. Малките плочки и натрапчивият дизайн биха претрупали и без това малкото помещение.

Осветление

Колкото по-светла е една баня, толкова по-просторно изглежда и обратното – слабото осветление я прави визуално по-малка отколкото всъщност е. Ето защо е важно да си осигуриш, колкото се може повече осветителни тела в банята.

Огледало

Дори малките деца знаят, че огледалата създават илюзия за по-голямо пространство. Така че, когато се стигне до избор на огледало за малката ти баня си припомни правилото на Мечо Пух: „Колкото повече, толкова повече“ и смело се оборудвай с най-голямото възможно огледало. Обмисли варианта за огледало с вградено осветление. Вече знаеш защо.

Стъклен параван

Душ зоната ти е в опасна близост до тоалетната чиния – отдели ги с помощта на стъклен параван. По този начин двете зони ще придобият относителна самостоятелност и ще могат да се използват едновременно, което си е екстра, особено при „спешни случаи“. Ако все пак ти се иска малко повече уединение, избери матирано стъкло – то позволява на светлината да преминава и запазва усещането за простор.  

Отопление

По нашите географски ширини, трудно ще минем без отопление в банята. За малката баня това означава още загубени сантиметри. Освен ако не решиш да инсталираш подово отопление. Хем ще запазиш пространството горе, хем ще забравиш за неприятното усещане за студен под през зимния сезон. Офертата не е за изпускане.

Подреди

И накрая, но не и на последно място – вземи да подредиш! Колкото повече козметични продукти, бурканчета и шишенца се размотават из банята ти, толкова по-малка ще изглежда тя. Сложи ред и прибери всичко, което не използваш всекидневно в шкафа. А ако искаш да вдигнеш още нивото може да се оборудваш с един стилен комплект за баня, с който хармонията трайно ще се настани в малката ти светая светих.

8 идеи за малки бани

На страниците на praktis.bg, както и в нашите физически магазини ще намериш още много идеи, с които да създадеш дома на мечтите си!

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: