Здравословно х 5

Какво става с новогодишните обещания? Тръгнахте ли на фитнес? Спряхте ли цигарите, алкохола, вредните храни и вредните хора?

Добре де, винаги може да започнете от следващия понеделник. Както и да покажете на тялото си, че го обичате, като му осигурите здравословен живот. Ето няколко идеи.

1. Добър сън

Здравословно х 5

Ползите от добрия сън са неоспорими: намалява стреса, подпомага паметта, регулира кръвното налягане, засилва имунитета и много други. А едно от най-важните условия за добър сън е добрият матрак, който да осигури добра опора за тялото, елиминирайки усещането за напрежение и натиск. Това е особено важно при подрастващите, за които удобният матрак е от решаващо значение за хармоничното израстване на костната система. „Удобен матрак“ обаче се оказва доста относително понятие – някои предпочитат твърд, други мек матрак, едни матрак с пружина, други матрак от високоеластична пяна, а трети матрак от дунапрен. Не забравяйте, че подматрачните рамки осигуряват проветрива основа за матрака и ви дават допълнителна възможност за регулиране на неговата твърдост.  

Още съвети за по-информиран избор ще намерите в статията Матракът - в търсене на перфектния сън

2. Чист въздух

Здравословно х 5

Чистият въздух  е от съществено значение за работата на белите дробове и снабдяването на клетките с кислород. Също намалява вероятността за развитие на алергии, астма и други респираторни проблеми. Проветряването на помещенията е добро решение стига да живеете високо в планината или далеч от големите градове. В останалите случаи обаче, ще ви е от полза да се обзаведете с един пречиствател за въздух. Освен че филтрират фините прахови частици, пречиствателите намаляват в значителна степен наличието на бактерии във въздуха, което помага в случаите на чести инфекциозни заболявания, главоболие и безсъние.

3. Чиста вода

Здравословно х 5

Водата пречиства организма, предпазва сърдечносъдовата система, енергизира тялото, подпомага отслабването, прави кожата и косата красиви, и какви ли още не чудеса. Болшинството хора обаче избягват да пият вода от чешмата, заради вредните вещества. Постоянното купуване и носене на бутилиране вода пък е досадно,  а пластмасовите бутилки не са никак екологични. Добро решение е да използвате кана с филтър, който улавя и най-микроскопичните частици. Филтриращите кани разполагат и с активен въглен, който допълнително пречиства водата, а някои дори я йонизират, при което тя придобива антиоксидантни свойства.

4. Полезна храна

Здравословно х 5

Постоянно ни се обяснява, как храната е пълна с пестициди и други вредни вещества. Предлага ни се скъпа „био“ и „еко“ храна на безумна цена, но дали наистина тя е толкова чиста, няма как да знаем… Освен ако не разполагаме с уред за тестване на храни, който за 3 секунди може да засече нитратите в плодовете и зеленчуците,  вредните вещества в месото и рибата, както и твърдите частици във водата. Някои модели дори измерват нивото на фонова радиация в заобикалящата ни среда. Уредът за тестване на храни ще ви помогне да се ориентирате на пазара, за да изберете онези производители и брандове, които предлагат чиста храна, и чрез покупката си да инвестирате в тяхното бъдеще, вместо да подпомагате некоректни бизнес практики.

5. Масаж

Здравословно х 5

Дълбок масаж, разтриване, шиацу, шведски и термомасаж, въздушна компресия, нулева гравитация и още много екстри, за които тялото ви ще бъде изключително благодарно. Ползите от масажа са многобройни: намалява стреса, засилва имунитета, подобрява качеството на съня, облекчава травми от миналото или други болки, подобрява кръвообръщението и храносмилането, понижава кръвното налягане и т.н. Масажните столове и подложки ще вдигнат качеството на живота ви с няколко нива и ще ви дадат енергия, за да правите повече от нещата, които обичате.

Следващият понеделник наближава. Помислете с какво ще започнете.

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: