В сезонa на гроздомелачките

Наближава сезонът, в който ароматните чепки грозде ще влязат в бутилките, за да пренесат вкуса си и на трапезата ни. За тази цел обаче първо ще трябва да бъдат грижливо смлени и трансформирани в сок. Точно в този момент главна роля изиграват гроздомелачките.

В сезонът на гроздомелачките

Ако сте начинаещ винопроизводител и все още не разполагате с  такава - ето накратко, какво трябва да знаете.

Основно те биват два вида – ръчни или електрически. За всички е ясно, че при ръчните са нужни доста повече мускули, докато електрическите спестяват много усилия и време. Ако не сте голям производител и една ръчна гроздомелачка ще ви свърши чудесна  работа.

В сезонът на гроздомелачките

Преимуществото на ръчните гроздомелачки е, че не са зависими от електрозахранването и могат безпроблемно да бъдат използвани в локации, които не са електроснабдени.

Някои ръчни гроздомелачки, нямат опция за отделяне на чепките, но това може да бъде лесно поправено като поставите между съда и гроздомелачката  сито, което да пропуска само сока или сока с люспите. Трябва да знаете обаче, че ако отстраните люспите на този етап рискувате, както се казва, да получите бяло вино от червено грозде, защото цветът идва от люспите на самото грозде.

В сезонът на гроздомелачките

Разновидност на ръчните гроздомелачки са пресите за грозде – те смачкват чепките, като отделят само чист сок, без да се налага да използвате сито.

В сезонът на гроздомелачките

Електрическите гроздомелачки са подходящи за по-големи производители, при които времето за извършване на работата е от съществено значение. Те могат да се захранват и с генератор 220V, което позволява да работят на по-отдалечени терени, без достъп до електроенергия.

При тях има заложени повече функции, като ронене и отделяне на чепките, транспортиране на гроздовата каша в отдалечен съд, самонастройващи се валове, спрямо количеството на материала, както и други екстри, които помагат за постигане на по-добър резултат.

В сезонът на гроздомелачките

Производителността на електрическите гроздомелачки, които ще намерите при нас е в диапазона 1000 - 2000 килограма на час, което пести много време и води до високи резултати.

Повечето електрически гроздомелачки са изработени от неръждаема стомана и са прахово боядисани – предпоставка за дълга и безпроблемна работа.

Средните цени на предлаганите от нас ръчни гроздомелачки са между 80 и 400 лв, докато електрическите започват малко над  600 лв и стигат до над 2 000 лв.

Изберете и поръчайте желания от вас модел от страницата ни Гроздомелчаки – ще го доставим директно да вашата врата или лозе.

При нас ще намерите също много други артикули свързани с винарството, като съдове за ферментация, бъчви за вино, дамаджани, туби, бидони, аромати и есенции, виномери, коркови тапи, канелки и т.н.

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: