Списък за начинаещи къмпингари

Лесно е да приготвиш  куфара за почивка в луксозен хотел, обаче когато планираш да прекараш лятната отпуска сред комфорта на природата, се появяват  един куп неизвестни. Ако и вие се стягате за първата си къмпинг ваканция, ето някои задължителни неща, без които по-добре да не тръгвате, както и няколко екстри, които ще направят изживяването в пъти по-приятно.

  1. Палатка. Първо и най-важно е да осигурите покрив над главата си, пък било то и полиестерен. Изразът „Да спиш под звездите“  не звучи толкова романтично, когато завали някой летен порой. Една от най-важните характеристики за палатките е устойчивостта им на дъжд – точният термин е „воден стълб“, a колкото е по-голям, толкова по-добре. 

  2. Спален чувал. Просто е задължителен – в апартамента може да е жега, но сред природата през нощта температурите обикновено се навъртат няколко градуса над нулата.

  3. Постелка. Не рискувайте още първата сутрин да се събудите в лошо настроение - вземете си нещо меко, което да ви осигури сладки сънища. Постелките за спорт и къмпинг вършат добра работа, но за по-капризните има и надуваеми матраци –  истински 5-звезден лукс в палатка.

  4. Фенерче / Лампа за къмпинг. Освен ако не планирате да си лягате с кокошките по залез слънце, фенерчето е едно от първите неща, които трябва да сложите в раницата. И не забравяйте да се запасите с батерии.
  5. Къмпинг душ. При това с топла вода, без сметка от Tоплофикация. Соларният душ е инвестиция, която си струва да направите, особено ако разчитате приятелката ви да дойде на къмпинг и следващия път.

  6. Къмпинг котлон. Както и да го погледнете, дори едно кафе не може да си сварите без  котлон, да не говорим да си сготвите нещо за хапване.  За феновете на скарата алтернативата идва под формата на компактно преносимо барбекю.
  7. Сгъваем резервоар. Този от линка събира 10 литра,  може да се използва като къмпинг чешма и ще ви спести упражнението с  поливането всеки път щом трябва да измиете нещо.

  8. Запалка. Ако не искате да се правите на Беър Грилс и да добивате огън с подръчни средства, най-добре си вземете две-три  запалки – барбекюто няма да се запали само.

  9. Mултифункционално ножче. Компактно е и почти не заема място в раницата, но събира в себе си повече от 10 функции, които могат да ви бъдат от голяма полза.

  10. Сет за пикник. Чинийки, чашки, купички, прибори и т.н. Тези дреболии ще добавят няколко грама към багажа ви, което е нищо в сравнение с капацитета им на полезно действие.

  11. Хладилна чанта. Ако обичате бира, разбирате за какво говорим.
  12. Чадър / Тента. Разбира се, че може да разчитате на дървета или други естествени навеси, обаче е много по-добре вие да решите, къде да си сложите сянката. 

  13. Къмпинг столове и маса. Не са от жизнена важност, но ако имате възможност да си осигурите повече комфорт не се  колебайте. Знаете какво казва Мечо Пух: „Колкото повече, толкова повече!“
  14. Генератор. Постоянното електричество е голяма екстра и голяма инвестиция, но ако къмпингът е в кръвта ви, си струва да помислите за един генератор. А ако хванете и някоя добра промоция, изобщо няма да съжалявате.

 

Можем да се сетим за още и още екстри, обаче е добре да оставим малко място и за непредвидени изненади, за да не се изгуби съвсем очарованието на къмпинг изживяването.

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: