Ремонт на детската стая в 7 стъпки

Пратил си хлапетата при вашите за ваканцията и виждаш идеалната възможност да направиш крайно належащия ремонт на детската стая. Следвай тези 7 стъпки и ти гарантираме, че накрая ще потриваш доволно ръце.

Ремонт на детската стая в 7 стъпки

Освежи стените

Стените са първото нещо, за което трябва да се погрижиш, особено ако наследниците ти са ги „декорирали“ с боички, флумастри или други подръчни средства. Независимо дали си решил да боядисваш или да лепиш тапети, задължително грундирай предварително. Така ще изравниш попивателната способност на стените и ще създадеш добра основа за боята и тапетите.

Как да се справиш с тапетите, може да прочетеш в статията Как да изберем тапети и да ги залепим лесно, а ако боята е твоят избор, хвърли едно око на нашите идеи за декориране с боя.

Смени настилката

Ако децата ти са малки и се налага често да сменяш настилката, е най-добре да избереш по-евтин и лесен за полагане вариант, като например балатум. В Praktis ще намериш голямо разнообразие от балатуми имитиращи дървесина, камък, плочки и т.н. Ламинираният паркет и виниловата настилка също са много добра опция за детската стая. Те изискват малко повече финанси и време, но резултатът си заслужава.

Повече информация за избора на настилка ще намериш в материала Видове настилки за дома – предимства и недостатъци.

Мебели

Обзавеждането е едно от най-важните неща при реновирането. Добре е още при стартирането на ремонта да имаш представа, с какви мебели ще обзаведеш новата стая, особено ако ще са по поръчка, защото изработката им отнема няколко седмици. Така в края на ремонта ще имаш и обзавеждане, а няма тепърва да търсиш и да се притесняваш, дали ще дойде навреме. При нас може да поръчаш всички мебели за детската стая – от леглата до бюрата.

 

Пердета / щори

Изложението на стаята е определящо при избора на щори или пердета. Ако детската е с южно изложение е добре да избереш по-тъмни и плътни щори или пердета, които успешно ще спират светлината за следобедния сън на малчуганите или когато се наложи. Относно десена, мъниците сигурно ще се зарадват на любимите си приказни герои, но за големите по-скоро се насочи към едноцветни модели. Ако се колебаеш, дали да избереш щори или пердета, може да погледнеш нашите съвети в Щори или пердета?

Осветителни тела

Освен задължителното горно осветление е добре да помислиш за работни настолни лампи за бюрата, за да имат хлапетата достатъчно светлина докато учат и си пишат домашните, както и за нощни лампи, които да позволят удобно регулиране на светлината, ако едното дете иска да почете, а другото вече се готви за сън. Доброто осветление  може тотално да преобрази едно помещение - за да разбереш как, погледни 7 съвета за осветлението на дома.

Интериорен текстил

Завивки, шалтета, възглавнички, килими - интериорният текстил е онова меко нещо, което създава усещането за домашен уют, а за децата е много важно, да се чувстват комфортно и сигурно в „своята територия“. Погрижи се интериорният текстил да е от качествени естествени материали и да се вписва в цветовата схема и стила на помещението.

 

Декорация

Когато вече си на крачки от финала, сигурно няма да ти е до декорация, обаче тя наистина е важна, особено за детската стая. Малките имат нужда от стимул, за да развиват своето въображение, а декорацията на стаята играе главната роля в този филм. Самозалепващите се пана са чудесен вариант за декориране на някоя от стените на детската стая. Те са лесни за поставяне, предлагат се в изобилие от дизайни, а някои от тях имат и топлоизолационни свойства.

Ремонт на детската стая в 7 стъпки

Ако пък ти се ще в стаята да има повече зеленина, може да заложиш на декоративните пана My Garden – те не се нуждаят от специални грижи и ще оцелеят дори и след най-бурните детски игри. Освен това са произведени от чисти суровини и са подходящи за хора склонни към алергии. За поотраснали хлапета те съветваме да избереш постери с позитивни послания като: „Прави това, което обичаш“ или “Бъди смел“, като тези от детската по-долу.

Ремонт на детската стая в 7 стъпки

Ами това е! Стискаме палци хлапетата да харесат крайния резултат. За още вдъхновение заповядай на praktis.bg или в някой от нашите физически магазини.

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: