Направи си сам – градински павета

Ако хубавата ви градина все още не разполага с подобаваща алея, тази форма за павета ще ви свърши чудна работа. Проектът наподобява детска игра с пясъчни формички на плажа, само дето в случая ще работите с бетон. С нея може да създадете колкото павета си пожелаете, за да изградите желаната градинска пътечка или дори малка площадка за масичка със столчета. Не е необходимо да имате специални умения. Ето накратко как се прави.

Подгответе предварително терена, върху който ще създавате паветата, като премахнете около 2,5 см от горния слой на почвата и заравните повърхността. Отстранената почва запазете, за да уплътните след това фугите, които ще се получат между отделните павета.

Смесете бетона с водата и разбъркайте добре. Сместа трябва да е хомогенна и достатъчно гъста, за да не се развалят паветата след като махнете формата.

Направи си сам – градински павета

Поставете формата за павета върху заравнената повърхност и с помощта на мистрия напълнете добре всяка кухина. Отстранете ненужното количество смес като заравните добре формата с бетона.

Направи си сам – градински павета

Моментът на истината е когато премахнете формата и получите перфектни павета с неправилна форма. Не се отчайвайте ако не се получи от първия път и просто коригирайте плътността на сместа. Веднъж като му хванете цаката, нещата ще се случат бързо и лесно.

Направи си сам – градински павета

След като изсъхнат готовите павета могат да бъдат боядисани в цвят по избор, за да подсилите ефекта им.

Направи си сам – градински павета

Не се ограничавайте до правите линии и алеи. Съобразете се с формите на терена, с който разполагате и се опитайте да интегрирате пътеките по възможно най-естествения начин.

Формата за градински павета е изработена от висококачествени материали и може да се използва многократно. Съседите със сигурност ще я поискат назаем след като видят новата ви алея.

© Developed by CommerceLab