Иновативните инструменти на WORX са вече в Praktis

Историята на WORX започва със срещата между китайски бизнесмен и американски предприемач. Positec Tool Corporation, компанията която стои зад бранда WORX, е основана от Дон Гао през 1994 в Суджоу. В началните години на своето съществуване Positec продава OEM инструменти на утвърдени брандове, в това число и  Black & Decker. Гао мечтае да създаде линия от градински инструменти, които да продава под собствена марка. През 2004 Positec пуска първата серия от инструментите WORX, които се продават само в Китай.

Историята поема в нова посока, когато, през същата 2004, Дон Гао среща Том Дънкан - предприемач и бивш изпълнителен директор на Vermont American, компания, която е погълната от  Robert Bosch Tool Group. Дънкан купува правата върху бранда Rockwell Tools и под шапката на Positec застава начело на американският клон на компанията. Намерението е да продава и двата бранда – WORX и Rockwell - на американския пазар.

Aкумулаторна бормашина WORX WX176.9 

Новият бранд се сблъсква с трудности да разпространява инструментите на WORX през търговските канали на големите вериги, тъй като веригите искат да продават инструменти под собствен бранд, а не като независима нова марка. За да продават под марката WORX, Positec решават да използва рискован маркетинг подход и директно да оферират потенциалните клиенти. Електрическият тример WORX GT е първият продукт на Positec, който се продава в САЩ от началото на 2007. До края на същата година компанията успява да продаде над 300 000 броя от WORX GT.

До 2012 марката WORX се появява в гигантите Walmart, Costco и The Home Depot.

От 2017 Praktis предлага професионалната серия продукти на WORX на българския пазар. Инструментите се отличават с използването на акумулаторни батерии от ново поколение.

Уреди и инструменти с издръжливи батерии ще срещаме все повече, дори и в области, в които обичайно не сме свикнали да ги виждаме: верижни триони, косачки за трева, водоструйки, ъглошлайф инструменти, електрически рендета, бормашини и други.

                                                                                                                                                                                                                                            Акумулаторна резачка Worex WG368E.9 40V/2.0 Ah

 Системата POWER SHARE на компанията WORX позволява да се ползва една батерия на цяла гама от електрически инструменти. Споделена батерия, спестени пари. Разширява се безжичната система от уреди, без да се заплаща за ненужни батерии и зарядни устройства. Платформата MaxLithium 20V осигурява новаторска продуктова гама, която покрива всички нужди на майсторите от инструменти за дома и градината.


« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: