Басейн или джакузи?

Най-добре и двете, бихме казали ние! Но ако все пак се налага да направиш избор, ето основните неща, които трябва да имаш предвид.

Басейнът ще ти осигури място за плуване и физическа активност, за да поддържаш тялото си в добра форма. Чудесен е за забавление и игри със семейството, както и летни партита на открито.

Ако физическата активност не ти е присъща и предпочиташ да се отдаваш на почивка и релакс, джакузито е правилният избор за теб.

Басейн или джакузи?

Преимущества на басейна

  • Физическа активност: басейнът предоставя място за плуване и други водни спортове, които могат да бъдат отлична физическа активност
  • Релаксация: плуването може да помогне да се отпуснеш и да релаксираш след напрегнат ден
  • Забавление: басейнът ще ти даде повече възможности да се забавляваш със семейството и приятелите
  • Повишава стойността на имота: басейнът може да увеличи стойността на твоя имот, като го прави по-атрактивен за потенциални купувачи

Басейн или джакузи?

Преимущества на джакузито

  • Релаксация: джакузито предоставя възможност за релаксация и стимулиране на циркулацията на кръвта
  • Разнообразни функции: модерните джакузита предлагат много функции, като възможност за настройване на температурата и на джетовете за масаж, за да отговорят на индивидуалните нужди на потребителя
  • Терапевтични предимства: джакузитата са известни с терапевтичните си  предимства, включително за лечение на болки в мускулите и ставите, рехабилитация след наранявания и подобряване на кръвообращението
  • Романтични вечери: джакузито  осигурява перфектна атмосфера за времето прекарано с любимия човек
  • Джакузито може да се използва целогодишно, за разлика от басейна, който се използва само през топлите месеци

Басейн или джакузи?

Ето и основните фактори, които трябва да вземеш под внимание, при избора между джакузи и басейн.

Пространство

Факторът пространство е от решаващо значение при избора между джакузи и басейн. Басейнът изисква доста повече пространство, включително и зона за шезлонги и чадър / сенник около себе си. Докато джакузито може да се побере дори и на един по-голям балкон или веранда. 

Цена

Цените на басейните и джакузитата могат да варират в значителна степен в зависимост от много фактори, като размер, форма, материал, допълнителни функции и т.н. Обаче, общо взето, басейните са по-скъпи в сравнение с джакузитата.

Поддръжка

Джакузитата обикновено са по-икономични за поддръжка и експлоатация в сравнение с басейните. Джакузитата изискват по-малко вода, енергия и химикали за поддръжката си, в сравнение с басейните.

Употреба

За семейните двойки с деца е почти сигурно, че ще изберат басейн, пък било то и по-малък, който да се вписва във възможностите им. За тях приоритет е ценното време прекарано в семейни забавления. Останалите трябва да си отговорят на въпроса, басейнът или джакузито ще пасне повече на техния стил на живот.

В крайна сметка, решението дали да избереш басейн или джакузи зависи от твоите нужди и възможности, включително от твоето финансово състояние, пространствени ограничения и желания за домашно развлечение.

На страницата ни Басейни и надуваеми забавления, ще намериш голям избор от предложения. Възползвай се от изгодните цени на praktis.bg или на място в нашите строителни хипермаркети.

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: