7 съвета за интериора на антрето

Няма как да получим втори шанс, за да направим добро първо впечатление. Правилото важи и за дома или по-точно за антрето на дома - помещението, в което посрещаме нашите гости. Ако  държите винаги да правите добро първо впечатление, вижте няколко ценни съвета за интериора на антрето.

7 съвета за интериора на антрето

Входната врата

Входната врата посреща вашите гости още преди вие да сте ги посрещнали, така че ако можем да определим моментът, в който  започва първото впечатление, то това ще е моментът, в който гостите ви застанат пред нея. Ето защо стилът и видът на входната врата са от съществено значение – изберете я внимателно и се грижете винаги да е в добър вид. Приятно усещане създава и сезонната  празнична декорация – например коледен венец.

Цветовата палитра

Цветовете в интериора на антрето говорят много за собственика и показват на посетителите, какво могат да очакват от останалата част от жилището. Топлите цветове по правило придават гостоприемен и уютен вид, за разлика от студените, които са по-неутрални и успокояващи.  Независимо дали ще изберете  топли или студени цветове, е важно да създадете контраст. Тоест ако заложите на топлата гама, за да създадете контраст ще са ви нужни няколко детайла в студени цветове, или обратното.

Мебелите

7 съвета за интериора на антрето

Когато се стигне до избор на мебели за антрето повечето хора залагат на портманто. Тази мебел позволява на гостите ви да окачат връхните си дрехи, да оставят чантите си, а някои модели разполагат и с пейка, на която човек може да седне и спокойно да събуе обувките си.  Погрижете се портмантото винаги да е добре подредено и да има свободно място.

7 съвета за интериора на антрето

Ако сте от хората, които предпочитат по-разчупено обзавеждане за антрето, бихте могли да комбинирате закачалка за дрехи, шкаф за съхранение на обувки, огледало и евентуално малка пейка.  

 7 съвета за интериора на антрето

Осветлението

Най-добрият вариант е антрето да разполага с източник на естествена светлина, но в повечето случаи това не е така. Ето защо е добре да осигурим подходящо основно осветително тяло, а по възможност и няколко допълнителни. Един качествен плафон или полилей, ще свърши добра работа като основно осветително тяло, а ако добавите и няколко аплика , спота или дори настолни лампи, антрето ще придобие съвсем друг вид.

7 съвета за интериора на антрето

Декорацията

Зоната на антрето може  да се декорира също като всяко друго помещение в дома – с  картини или снимки в стилни рамки, с красив стенен часовник, с голяма ваза със сухи или свежи цветя, с интересна статуетка или друго произведение на изкуството. Така още с влизането вашите гости ще бъдат впечатлени и дори може да завържете интересен разговор за някой от елементите.

Настилката

Зоната на антрето понася най-голям трафик и постоянно се цапа заради мръсотията, която вкарваме с обувките. Изберете устойчива настилка, която лесно се почиства. Гранитогресът е много добър вариант – предлага се в най-различни декори: камък, дърво, мрамор и други, които да се впишат във всеки стил. Изборът на качествена настилка ви гарантира, че подът ще запази добрия си външен вид за дълго време. Почиствайте антрето  всеки ден или през ден, за да не се натрупва замърсяване.

7 съвета за интериора на антрето

Изтривалката

Изтривалката изобщо не е за подценяване. След входната врата тя е второто нещо, което ще видят посетителите ви, така че ако искате да направите добро впечатление, изберете качествена изтривалка според вашия вкус и винаги я поддържайте в чист вид.  При нас ще откриете разнообразие от изтривалки с красив дизайн и забавни послания.

Влезте на praktis.bg, за да намерите още интересни предложения за вашето антре.

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: