7 идеи за повече коледно настроение

Независимо дали ви е до празници или не, Коледата е неизбежна. И ако веселият дух на празника все още не ви е завладял, ви предлагаме да последвате тези 7 стъпки, за да се синхронизирате със света около себе си.

Украсете елхата

7 идеи за повече коледно настроение

Превърнете украсяването на коледната елха в ритуал.  Определете предварително часа и датата, за да се съберат всички членове на семейството. Друга хубава практика е всяка година да купувате една нова коледна играчка за елха – така ще може да си позволите да счупите някоя от старите – за щастие.

Добавете коледни светлини

7 идеи за повече коледно настроение

За да ви е светло, дори когато навън е тъмно. Обикновени коледни лампички, светещи фигури или фасаден прожектор – независимо на кой вариант ще се спрете, светлината ще внесе щедра доза коледна магия в тъмните часове на денонощието.

Украсете входната врата

7 идеи за повече коледно настроение

Украсете входната врата с пищен коледен венец с шишарки или канелени пръчки. Така всеки път щом влизате или излизате от дома си ще вдигате нивото на коледното настроение малко по-нагоре. Както и всички съседи, които минават покрай вашата врата.

Планирайте празника

7 идеи за повече коледно настроение

Планирайте всички детайли около празничната вечер – от храната, която ще приготвите до покривката, която ще поставите на масата. Не забравяйте детайлите като коледна свещ, салфетки, плата, подноси и други коледни аксесоари.

Коледен шопинг

7 идеи за повече коледно настроение

Не оставяйте купуването на подаръци за последния момент  - излезте на коледен шопинг и внимателно подберете подарък за всеки близък за вас човек.  Опаковайте подаръците в красиви подаръчни торбички или коледни чорапчета и ги скрийте добре. Сега с нетърпение ще очаквате момента, в който ще зарадвате любимите си хора.

Сложете Коледа в чиния

7 идеи за повече коледно настроение

Нищо не създава усещането за домашен уют по-добре от топлия аромат на прясно изпечени сладки, а на Коледа те са просто задължителни. Препоръчваме ви да стартирате с това занимание още в началото на месеца – за да подхраните отрано коледния дух (буквално), а на 24-ти да сте достигнали съвършенство в изпичането. Ако изрязването с форми за сладки ви се струва прекалено пипкаво може да забъркате сладкиш и да го опечете в тавичка за кейк във формата на елха или снежен човек.

Облечете се коледно

7 идеи за повече коледно настроение

Коледна шапка или диадема с еленски рога определено ще са от полза, но защо не отидете още по-далеч с цял коледен костюм. Има ги в дамски, мъжки и детски варианти, и дори такива за малки кученца.  Костюмът определено ще ви помогне да влезете в роля – на Снежанка, Дядо Коледа или джудже. Позволете си наистина да забравите за ежедневните грижи и поне за един ден да бъдете приказен герой. Нали знаете, че на Коледа стават чудеса.

На страницата ни с Коледна украса ще намерите още много вдъхновение. Пожелаваме ви една вълшебна Коледа!

© Developed by CommerceLab