5 интериорни тенденции за 2020 година

Иска ви се някаква промяна в интериора, обаче не сте сигурни каква? Вижте накъде са тръгнали интериорните  тенденции тази година и със сигурност ще ви хрумнат нови идеи.

Синьото е новото сиво

Поне според  Пантон. Цветът на 2020 година според тях е Класическо синьо, а интериорният дизайн веднага купува идеята, комбинира елегантния син нюанс с жълто и поръсва отгоре няколко геометрични принта, за повече вкус.

5 интериорни тенденции за 2020 година

Ако не се страхувате да експериментирате, бихте могли смело да нанесете тенденцията с латекс върху стените или дори тавана на някое помещение в дома си – цветът  би стоял добре в спалнята, създавайки спокойна атмосфера, идеална за сън и почивка.

5 интериорни тенденции за 2020 година

Тези, които не искат да рискуват с драматични промени, могат да опитат нещо по-лесно като нов килим, настолна лампа или други дребни аксесоари в класическо синьо.

Геометрични мотиви

5 интериорни тенденции за 2020 година

Само не прекалявайте. Геометричните мотиви могат да бъдат силен акцент в интериора на едно помещение, но ако прекалите ефектът може да е обратен. Срещаме ги в дизайна на осветителни тела, декоративни възглавници, фотьойли и т.н.

 5 интериорни тенденции за 2020 година

Тенденцията е популярна през последните няколко години и най-вероятно няма да излезе от мода скоро, така че смело може да я използвате в по-дългосрочни реновации като плочките в банята например.

Скрита кухня

Може би вече имате вграден хладилник или миялна машина, но какво ще кажете да скриете всички кухненски електроуреди зад вратите на изчистени минималистични мебели?

5 интериорни тенденции за 2020 година

Решението е много подходящо за жилища, в които кухнята е част от всекидневната и не искате гостите ви да виждат цялата неразбория по кухненските плотове.

5 интериорни тенденции за 2020 година

Плъзгащите се врати и плотове ви осигуряват лесен и бърз достъп до всичко – мивки, котлони, шкафове и т.н.    

В днешно време когато жилищата стават все по-малки, минималистичният дизайн ще става все по-популярен, а пространствата за съхранение все по-умни, така че ако планирате ремонт в кухнята, помислете и над този вариант. Стилно е.

Флорални тапети

5 интериорни тенденции за 2020 година

Обаче не като онези бледо розовите в дома на баба ви. Говорим за тапети в наситени контрастни цветове с изображения на абстрактни растения и цветя, които ще събудят стените ви и ще ги превърнат в главно действащо лице в интериора. Флоралните тапети ще паснат перфектно на помещение с еклектичен стил – просто няма как да сбъркате.

5 интериорни тенденции за 2020 година

Честно казано не бихме ги използвали и за четирите стени, но ще стоят свежо като акцент в ниша като тази.

Бетон в банята

5 интериорни тенденции за 2020 година

Спа визията от миналата година отстъпва място на суровия вид на бетона, който стои супер стилно в комбинация с луксозен санитарен фаянс. Минималистичният стил на бетона е идеален за подовете и стените на банята и лесно може да се оформи в ниши или други функционални елементи от интериора.

Тенденцията със сигурност няма да се хареса на традиционалистите, които не биха платили и стотинка за „недовършена баня“, но ако не сте от тях помислeте за този икономичен минималистичен вариант.

На страниците на praktis.bg ще намерите всичко, което ви е необходимо, за да осъществите идеите си.

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: