12 забавни кухненски джаджи

Сещате ли се как като малки сте имали способността да превръщате всяка вещ в играчка. И досадните забележки на родителите от рода на: „Това не е за игра“…  Забравете ги. И отново се научете да играете с някоя от тези кухненски джаджи.

1. Разделител за яйца

12 забавни кухненски джаджи

Ако често бъркате торти и кремове, знаете, че не винаги жълтъците искат да се отделят от белтъците. С този приятел тук ще вдигнете успеваемостта до 100%. 

2. Прибор за почистване на подправки

12 забавни кухненски джаджи

Магданоз, босилек или мащерка – този прибор за секунди трансформира всеки стрък зелена подправка в листенца, готови за употреба. 

3. Цитрус спрей

 12 забавни кухненски джаджи

Удобно, свежо и чисто – този спрей ви осигурява свеж цитрусов сок, без почти никакво усилие от ваша страна. Разполага с различни приставки за големи плодове като лимон, портокал и грейпфрут, и по-малки като лайм и мандарина. 

4. Релефна точилка с панделки

12 забавни кухненски джаджи

Когато храната радва и очите ни, става няколко идеи по-вкусна и вълнуваща. С тази точилка обикновеното тесто ще се превърне в празник за трапезата. 

5. Филтър за чай Ягода

12 забавни кухненски джаджи

Ако предпочитате кафето – преминете към следващата джаджа. Всички фенове на чая обаче със сигурност ще оценят симпатичната ягодка филтър. Все пак пиенето на чай от край време си е истински ритуал и заслужава специално отношение. Ако идеята ви допада хвърлете едно око и на приятелчето на Ягодката – Лимонът филтър за чай

6. Ръкохватка силикон Хипо

12 забавни кухненски джаджи

Силиконовите хипопотами идват в четири различни цвята – син, жълт, зелен и розов, и обещават 100% защита срещу горещи тави и тенджери. Освен това няма нужда да ги перете – ако ги изцапате просто трябва да ги изплакнете. 

7. Уред за рязане на картофи

12 забавни кухненски джаджи

Колкото и да се стараете, няма как с обикновен нож да постигнете същия резултат. Да не говорим, колко повече време ще ви отнеме цялата процедура. Този уред за рязане на картофи само с едно движение превръща картофа в перфектни равни по размер парченца. 

 

8. Ренде острилка за краставица

12 забавни кухненски джаджи

Рязането на краставица не е от най-забавните неща, които могат да ви се случат в кухнята, обаче с това ренде, нещата се обръщат на 180 градуса. Обзалагаме се, че нарязана по този начин краставицата е в пъти по-вкусна, а салатата със сигурност ще заприлича на произведение на изкуството.  

9. Ренде острилка за моркови

12 забавни кухненски джаджи

Да,  същото нещо само дето работи с моркови – бели, остри и реже. Супер забавно е, а резултатът ще очарова всички на масата. 

10. Прибор за чистене на ягоди/ домати

12 забавни кухненски джаджи

Тази кухненска играчка влиза в употреба както с ягодите, така и с доматите, за да помогне в отстраняването на излишната част.  Защо трябва да е скучно, като може да е забавно? 

11. Прибор за вадене на костилки

12 забавни кухненски джаджи

Тази джаджа е съвместима с череши, вишни и маслини, а ваденето на костилката наистина се превръща в детска игра. 

12. Лъжица с контейнер за подправки

12 забавни кухненски джаджи

Прибирате подправките на сигурно в контейнера на лъжицата, бъркате докато манджата се сготви и накрая изхвърляте ненужните клонки. Всички аромати са се пренесли в ястието, но без досадните листенца и прочие. 

Доигра ли ви се вече? Поръчвайте смело, забавлявайте се и изгонете досадата от кухнята.

« Назад
© Developed by CommerceLab
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: