Електрически кани

Една от най-предпочитаната дребна бяла техника за всяко домакинство са електрическите кани. Те позволяват бързо и лесно затопляне на водата, само с едно включване на бутона. Praktis.bg ви осигурява достъп до цяла една категория, включваща разнообразни модели на достъпни цени.

Знаем кои са най-добрите уреди за вас и внимателно сме ги селектирали, така че да отговорим подобаващо на търсенето на своите клиенти. Гарантираме, че тук ще откриете подходящата за вас кана, която да оправдае инвестицията ви.

Каква е основната функция на модерните електрически кани

Благодарение на този уред имате възможност винаги да си осигурите топла или гореща вода, служеща за приготвянето на кафе, чай, ястия или друго. С тези кани нещата се случват по-бързо, отколкото очаквате.

Те са практични като дизайн и не изискват прекалено много място. Подходящо допълнение са както към по-просторните кухненски обзавеждания, така и към такива, лишени от свободно пространство.

Красиви и стилни, те могат да допринесат за завършване на цялостния интериор в помещението. В готовност са винаги да затоплят количеството вода, което сте предвидили за целта.

Каква кана да купим за нашето домакинство

Независимо от това, че предназначението им е еднакво, днес ще попаднете на какви ли не разновидности. Допускаме, че можете да се почувствате объркани и поради тази причина създадохме един кратък наръчник, по който да се ръководите.

  • Обем;

Най-напред помислете върху обема на каната. Ще откриете кани, които са с вместимост от 0,4 литра до 5 литра. Можете да прецените обхвата на вместимост, според броя на членовете в семейството ви.

  • Мощността на нагревателя;

По-мощните нагреватели сгряват водата за сравнително по-кратко време. Ако сте нетърпеливи и искате всичко да се случва на мига, изберете точно такъв модел, чийто нагревател е по-мощен от останалите. Имайте предвид обаче, че каната ще консумира повече електроенергия.

  • Вид капак;

Семействата, в които има малки деца, е препоръчително да избират кана, която е със заключващ механизъм. Така гарантирано ще предпазите малките пакостници от изгаряне или други неприятни инциденти.

  • Тип нагревател;

Нагревателите основно са два вида – отворени и затворени. Първият модел се вижда на дъното, а вторият е затворен и няма как да го видите.

  • Вид филтър;

Днес основно се предлагат модели електрически кани, които автоматично филтрират водата и я правят годна за консумация. Ние сме ви подбрали множество такива решения, в които да инвестирате парите си.

Какво трябва да знаем за почистването на електрическите кани

Сигурно сте забелязвали как във вътрешната част на електрическата кана са се натрупали отлагания. Това е нещо, което няма как да предотвратим. Нужно е да почистваме периодично уреда.

Два са начините, чрез които да премахнем бяло-жълтеникавото отлагане. Единият е механичен, а другият – химичен.

Бъдете много внимателни, ако сте решили да заложите на механичния метод. Има вероятност да увредите нагревателя, без да целите това, разбира се.

При втория не съществува такава опасност. Използва се сода за хляб, лимонена киселина, оцет и вода.

Прави се смес от всичките тези съставки, включва се уредът до завиране на водата и след това се изчаква известно време, докато тя изстине. По този начин отлаганията се отлепват от повърхностите и каната е идеално чиста.

В Praktis.bg ви предлагаме модерни, функционални и разнообразни като дизайн електрически кани, които са в готовност да улеснят ежедневието на всяка забързана домакиня!

Често задавани въпроси за електрически кани

Какви функции имат електрическите кани?
За какво да внимавате при избора на електрическа кана?
Praktis
Абонирайте се за нашите специални предложения: